Het is en blijft toch een lastige dag, die maandag. Na een paar dagen pauze tussen het harde werken door moeten we er op die maandagen toch echt weer aan geloven. Maar hoe zorg je er in godsnaam voor dat je op maandag net zo gemotiveerd bent als op de andere dagen? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

 

Zet je wekker wat vroeger

Oké we snappen dat dit niet erg motiverend klinkt… Maar laat het ons uitleggen! Wat eerder wakker worden zorgt ervoor dat je langer de tijd hebt om je klaar te maken voor werk. Want als iets bijdraagt aan een slecht maandaghumeur, dan is het moeten haasten. Neem de tijd voor een lekker ontbijtje en zorg dat je goed wakker bent voor je de dag begint. Zo begint je dag lekker rustig in plaats van rommelig.

 

Beluister je favoriete playlist

Douche je in de ochtend? Zet dan gelijk je favoriete afspeellijst aan met jouw absolute happy makers. Zet het geluid lekker hard en zing mee. Maak je je zorgen om die huisgenoot die nog lekker ligt te slapen? Een beetje rekening houden mag natuurlijk, maar die huisgenoot heeft al de luxe om uit te mogen slapen. Dus kies lekker voor je eigen maandaggeluk en ga zingend de dag in!

 

Ga sportend je week in

Ga je lekker op het vroeger zetten van je wekker? Dan is het misschien wel echt iets voor jou om te gaan sporten voordat de maandag begint. Sporten is en blijft niet alleen fysiek erg belangrijk, maar helpt je mentaal ook een handje. Als je beweegt voel je je energieker, je krijgt een voldaan gevoel, meer zelfvertrouwen en het vermindert ook nog een stress. Nu hoef je niet voor werk per se de sportschool in te gaan, maar pak bijvoorbeeld een keer de fiets!

 

Heb iets om naar uit te kijken

De maandag is vooral lastig als je weet dat je nergens naar kan uitkijken, of dat je nog een hele week moet wachten tot je iets leuks gaat doen. Plan dus iets leuks zoals bijvoorbeeld een lunchafspraak met een collega, of gezellig een etentje met vrienden! Als je weet dat je aan het einde van de dag iets leuks te doen hebt, ben je bereid je meer in te zetten zodat de tijd sneller gaat.

 

Heb jij zelf nog een goede maandag tip? Wij horen hem graag!