Liever lui dan moe (alles wordt gedaan)
Solliciteren via een bemiddelingskantoor is erg simpel. Nee maar écht. Vaak hoef je je alleen maar aan te melden via de website met je CV, waarna er contact met je wordt opgenomen. Komt geen motivatiebrief aan te pas. Daarna hoef je weinig meer zelf te doen! Super makkelijk én handig, want als je zelf bij een mooi bedrijf solliciteert kom je vaak niet verder dan onderdeel vormen van de stapel CV’s die op het bureautje van de corporate recruiter ligt.  Bemiddelingskantoren hebben vaak vaste opdrachtgevers waar zij zaken mee doen. Zit je dus bij een goed kantoor, kan je dus zomaar bij het bedrijf uit je dromen terecht komen. Zij hebben die ingang!

2 zien meer dan 1
Dat 2 mensen meer zien dan 1 is wel bekend. Jij denkt te weten wat je wil, maar de praktijk leert dat het een onvolledige wens is. Dus hoe chill is het om dan samen met iemand die de markt kent, vanuit andere invalshoeken te kunnen brainstormen over wat bij jou past?

Je krijgt wekelijks betaald
Ga je uiteindelijk aan de slag via een bemiddelaar? Grote kans dat je dan wekelijks krijgt uitbetaald. Dus: sneller geld (al na je 1e week werken) en dus niet 3 weken lang leven als God in Frankrijk om de laatste week te moeten leven op brood en water. Maar gewoon een constante geldstroom!

Veel uiteenlopende vacatures
Waar je normaal gesproken solliciteert op een individuele vacature, werkt dat bij een bemiddelingskantoor anders. Op basis van een gesprek gaan zij kijken welke functie bij jou past en zetten hier vaak – mits mogelijk – breed op in bij verschillende klanten. Je hoeft dus én weinig te doen, én de kans dat je ergens op gesprek mag wordt constant vergroot.