Een potje darten, het bespreken van het weekend en de leuke grapjes die er op het kantoor gemaakt worden. Jij ging altijd met plezier naar je werk. Gelukkig kun jij datzelfde plezier ook gewoon vanuit huis hebben. Die leuke collega’s hoef je niet te missen. AXS Logistiek heeft wat tips op een rijtje gezet want met de juiste aanpak kun jij nog steeds optimaal van je collega’s genieten.

Deel leuke, werk-irrelevante dingen

Op kantoor gaat het ook vaak genoeg over andere dingen dan over werk, dit moet je dan ook zeker thuis voortzetten. Een grappige foto, iets dat je dit weekend mee hebt gemaakt of een leuk nieuwsbericht. Je kunt ook altijd voorstellen om een digitale lunch te houden, samen is toch altijd leuker dan alleen.

Digitale vrijdagmiddagborrel

Nu jullie elkaar toch alleen maar online gesproken hebben, kunnen jullie er maar beter gelijk een digitale vrijdagmiddagborrel achteraan plakken. Iedereen verzorgt zijn eigen drankje en dan kletsen jullie even gezellig bij in een informele setting. Het is ook leuk om een pub quiz te organiseren waar jullie op Kahoot grappige vragen over elkaar of over die week beantwoorden. Dit hoeft zeker niet elke week maar dit kan best een keertje grappig zijn.

Motiveer elkaar

Als je tegenover elkaar zit, kun je altijd even met elkaar sparren en kun je zo tot nieuwe inzichten komen. Nu zit je niet meer tegenover elkaar, maar jullie kunnen nog steeds met elkaar sparren. Blijf elkaar bellen voor wat inspiratie en motivatie. Maak die drempel vooral niet te hoog voor jezelf.

Geef complimentjes

Complimentjes zijn leuk om te krijgen maar ook om te geven, zowel in het echt als digitaal. Geef je collega een compliment via de mail of via een online meeting. Hoe jij op het kantoor tegen je collega zegt dat hij of zij er leuk uit ziet, kun jij via Teams ook best laten weten dat jouw collega een leuke blouse draagt.

Speel een spel

Bij AXS Logistiek ligt de dartcompetitie momenteel stil, erg treurig. Dit betekent niet dat er geen online spelletjes gespeeld kunnen worden. Dit kan via de Playstation, op deze manier kun je elkaar ook gezellig spreken. Daarnaast beschikken veel klassieke spelletjes allemaal over een App zodat jij Rummikub, Uno of bijvoorbeeld Cluedo tegen jouw collega’s kunt spelen. De keuze is reuze.