Een baan als adviseur klinkt heel leuk, maar wat doe je nu eigenlijk? Wij snappen dat de naam van deze functie niet goed de werkzaamheden weergeeft. Gelukkig hebben we daar iets op gevonden: “dan interviewen we Corné hier toch gewoon over?” Zo gezegd, zo gedaan!

Welke opleiding heb je gedaan?
“Vanuit de vmbo-tl heb ik eerst mbo 4 Ondernemer Detailhandel gedaan aan het ID College in Zoetermeer. Daarna heb ik de hbo-opleiding Commerciële Economie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam.”  

Hoe ben je bij AXS Logistiek terecht gekomen? 
“Ik ben als 3e-jaars student via Mario Brunt (toenmalige klasgenoot en stagiaire AXS Logistiek) bij AXS Logistiek gaan stagelopen.” 

Je bent dus als stagiair begonnen, hoe ben je vervolgens als adviseur begonnen?
“Na mijn 3e-jaars stage was het zomervakantie, toen ben ik als zomerbaan blijven werken. Vanuit hier werd het een bijbaan, 4e-jaars afstudeerstage en per februari 2018 ben ik fulltime in dienst bij AXS Logistiek. De overstap naar adviseur is heel geleidelijk gegaan.”  

Welke werkzaamheden houden jou dagelijks bezig? 
“Ik hou mij dagelijks bezig met het bij elkaar brengen van werkzoekenden en werkgevers. Het allerbelangrijkste is contact leggen met beide partijen, de match maken en gesprekken inplannen. Daarbij komt bijvoorbeeld het acquireren van potentiële klanten en het voorbereiden van sollicitanten.”

Kun je beschrijven hoe een gemiddelde dag bij jou eruitziet? 
“Zoeken naar kandidaten en deze bellen m.b.t. wat hun wensen zijn en vervolgens uitnodigen bij ons op kantoor voor een intakegesprek. Aan de hand van de wensen en behoeften ga ik de kandidaat voorstellen bij werkgevers en als er een match is, dan plan ik een sollicitatiegesprek bij de werkgever in. Alvorens het gesprek komt een kandidaat bij ons langs voor een sollicitatievoorbereiding en nemen we alles door wat een kandidaat kan verwachten in het gesprek. Aansluitend bel ik zowel de kandidaat als de opdrachtgever op voor een terugkoppeling, plan ik een vervolggesprek in (indien dit gewenst is) en als alles positief is houd ik bij ons op kantoor een contractbespreking. Daarna doe ik de aftersales, dus bijvoorbeeld de evaluatiegesprekken.” 

Wat sprak (en spreekt je nog steeds) aan in deze functie? 
“Het contact met de mensen is iets wat ik onwijs leuk vind aan mijn werk. Ik vind het belangrijk om de persoon achter het cv te leren kennen, zodat ik iemand blij kan maken met zijn of haar ‘droombaan’. Dit is ook wat mij motiveert in mijn huidige functie.” 

Je zal veel geleerd hebben de afgelopen jaren, wat is het eerste wat in je opkomt als je hieraan denkt? 
“Gespreksvoering. Toen ik binnenkwam had ik telefoonvrees, nu ben je constant aan het bellen en schakelen met kandidaten en opdrachtgevers. Dit mede door de interne- en externe opleidingen die er geboden worden.”