Misschien heb je het al gezien, het filmpje van Mark Rutte. Hij geeft in een persconferentie aan dat we elkaar niet meer de handen schudden. De nieuwe oplossing: elleboog stoten of voetzoenen. Al klinkt dat natuurlijk als een mega goed idee, het blijft toch lastiger dan je denkt. Meneer Rutte gaat namelijk direct na deze toespraak zelf de fout in. Niet gek ook, want het is puur automatisme om elkaar een hand te geven. Zo zie je maar dat zelfs al je er bewust mee bezig bent, je nog de mist in kan gaan. De essentie van het filmpje blijft natuurlijk goed, want we moeten zorgvuldiger te werk gaan.

Meer informatie over het virus? Lees verder..

Problemen? Nee, oplossingen!

Als personeelsbemiddelaar moeten we maatregelen treffen. Er is namelijk continu contact met zowel bedrijven als kandidaten. Nu zijn ook bij ons de nodige hygiëne mails rond gegaan en wassen we allemaal netjes en secuur (minimaal) 20 seconde onze handen, maar daar stopt het niet. Er wordt vaker schoongemaakt en er zijn zowel desinfecterende doekjes als zeep. Daarnaast snappen we natuurlijk dat we momenteel niet van mensen kunnen vragen om bij ons op kantoor te komen. Dit kan een risico zijn voor beide partijen. Daarom kan je nu ook met ons videobellen.  Je hoeft dus niet perse meer langs te komen voor je sollicitatiegesprek, maar we kunnen dit nu ook digitaal regelen. Ideaal toch? Wij helpen je graag met de volgende stap in je carrière, maar wel zo veilig en aangenaam mogelijk.

We zijn dus net tot de conclusie gekomen dat we kandidaten niet gaan vragen om naar ons kantoor te komen. We hebben hierom dus ook besloten dat de Student Drink op 26 maart helaas niet door kan gaan. Zo’n grote groep in een kleine ruimte is niet controleerbaar en dit vormt dus een te groot risico. Ontzettend balen, maar veiligheid voorop!

Heeft het coronavirus je dus tegengehouden om een gesprek met ons in te plannen? Dat hoeft niet meer! Plan nu nog je videogesprek in.