Werkwijze-klant: duidelijke procedure voor klant en kandidaat

AXS Logistiek, onderdeel van de AXS Groep, is gespecialiseerd in personeelsbemiddeling op logistiek gebied. Vanuit meerdere vestigingen bemiddelen wij mbo+ en hbo personeel naar vaste functies of langdurig projectmatig werk in de disciplines: wegtransport, railtransport, sales, luchttransport, zeevracht/-transport, logistiek management, binnenvaart, douane, magazijn/warehousing, expeditie, supply chain.

Maatwerk staat bij ons centraal, zowel richting u als de kandidaten. Als persoonlijke en betrokken partner brengen wij ieders wensen en voorwaarden in kaart, op basis waarvan wij een perfecte match verzorgen. Onze werkwijze is persoonlijk, betrokken, professioneel én deskundig. En omdat ieder mens, bedrijf en werk anders is hanteren wij maatwerk contracten: overeenkomsten die volledig zijn aangepast op uw situatie.

Persoonlijk en professioneel

Als opdrachtgever heeft u een eigen adviseur bij AXS Logistiek. Hij of zij is exact op de hoogte van uw situatie en speelt daar actief op in. Zo kunnen wij al uw persoonlijke wensen succesvol honoreren. Bovendien hebben onze adviseurs niet alleen verstand van personeelsbemiddeling. Dankzij hun uitstekende markt en branchekennis kunnen zij zich op professionele wijze inleven in uw organisatie, waardoor we u nog beter van dienst kunnen zijn. Vele opdrachtgevers maken al gebruik van onze expertise om hun personele vraagstukken adequaat op te lossen. Wilt u weten wat AXS Logistiek voor u kan betekenen? Maak gerust eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe wij een passende kandidaat vinden

Goed luisteren staat aan de basis van iedere geslaagde match. Heeft u een vacature openstaan? Wij luisteren graag naar uw wensen en voorwaarden met betrekking tot de invulling ervan. Op basis hiervan verzorgen wij de werving en selectie van geschikte kandidaten. Hoe wij dat doen? Hieronder onze werkwijze:

1. Oriëntatie
Van uw potentiële medewerker wilt u in de eerste plaats weten wat zijn of haar opleiding en of werkervaring is. Maar om te bepalen of iemand écht bij uw bedrijf past, is het belangrijk om hem of haar beter te leren kennen. Wij nodigen onze kandidaten daarom altijd uit voor een uitgebreid intakegesprek bij ons op kantoor, of als afstand een beperkende factor is, via de video chat. Tijdens dit gesprek bespreken we vooral ook zaken als karaktereigenschappen, wensen en houding. Hoe meer we over de sollicitant als persoon weten, des te succesvoller de match. En daar is iedereen bij gebaat!

2. Presentatie
Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers een duidelijk beeld krijgen van de kandidaten die wij aandragen. Daarom houden we van elke kandidaat een personeelsdossier bij. In dit dossier vindt u:
• Samenvatting van het intakegesprek
• Gecontroleerde referenties van de kandidaat
• Kopieën van diploma’s, getuigschriften, identiteitsbewijs en/of rijbewijs.
• Argumentatie waarom we deze kandidaat voorstellen in een uitgebreid cv
• En eventueel een video cv van de kandidaat

3. Carrière Potentie Test
Voor sommige functies zijn bepaalde vaardigheden vereist en natuurlijk wilt u weten of de aangedragen kandidaat deze in huis heeft. Om aan deze behoefte te voldoen biedt AXS Logistiek de Carrière Potentie Test (CPT), speciaal voor ons ontwikkelt door een team gerenommeerde psychologen. Iedere kandidaat die wij uitnodigen maakt deze test. De volgende competenties komen hierin aan bod:
• Zelfstandigheid
• Beïnvloedend vermogen
• Teamgerichtheid
• Contactuele vaardigheid
• Beheersmatigheid (administratieve vaardigheid)
• Het resultaat van deze test ontvangt u uiteraard ook

4. Afstemming
AXS Logistiek laat u geheel vrijblijvend en kosteloos kennismaken met één of meer door ons geselecteerde kandidaten. Is er sprake van een match; staan u en de kandidaat positief tegenover een eventuele overeenkomst? Dan vindt, indien nodig, een tweede gesprek plaats. Voor dit gesprek geldt exclusiviteit. Dit houdt in dat AXS Logistiek geen andere bemiddelingsactiviteiten zal ondernemen rondom de betreffende kandidaat. Zijn alle partijen na de gesprekken positief, dan gaan we de contractdetails afstemmen en heeft u succesvol uw medewerker via AXS Logistiek gevonden.