Wil jij als je klaar bent met studeren direct jouw droombaan bemachtigen? Dat klinkt waarschijnlijk als een droom voor velen. Het lijkt misschien lastig, maar is gelukkig niet onmogelijk. Als jij een baantje neemt die perfect op jouw CV aansluit, kun jij jezelf onderscheiden van de andere sollicitanten op een gewilde functie. AXS Logistiek zet wat voordelen van een bijbaan op een rijtje.  

Je vergroot je kans op een baan 

Zoals eerder benoemd; vergroot jij je kans op jouw droombaan. Als jij dus al weet in welke branche of functie je later wilt werken, kun jij hier je bijbaan op afstemmen. Relevante werkervaring wordt hoog gewaardeerd door 35% van de werkgevers. Zeker als je in een branche wilt werken waarin er veel concurrentie is, is het voor werkgevers soms lastig om je als sollicitant te onderscheiden. Je laat daarbij ook zien dat jij niet hebt stilgezeten tijdens je opleiding en er hoeft simpelweg minder tijd in jou te worden geïnvesteerd.  

Je bouwt een relevant netwerk op  

De kans dat de mensen van jouw relevante bijbaantje mensen kennen uit jouw gewilde branche is best groot. Door middel van zo’n bijbaan kun jij contacten leren kennen die jou later misschien wel aan interessante personen in jouw branche kunnen voorstellen.  

Theorie toepassen in de praktijk  

De theorie die jij tijdens je lessen opdoet, kun jij de volgende dag of misschien zelfs wel dezelfde avond nog toepassen op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat de stof veel beter blijft hangen. Andersom geldt dit ook; wat je tijdens je bijbaan leert, kun je later ook gewoon tegenkomen in je boek. Ook dit zorgt ervoor dat je de theorie veel makkelijker en beter begrijpt.  

Ontdekken welk werk er bij jou past 

Veel mensen vinden het lastig om na hun studie direct te zeggen wat ze nou willen en op welke functie zij het beste kunnen reageren. Soms komen ze er pas in de eerste baan achter wat ze echt leuk vinden en wat er bij hen past. Door middel van een relevante bijbaan creëer je kansen om voor jezelf te kijken wat je leuk vindt en waar je talenten liggen. Dit geeft jou ruimte om rond te snuffelen, zodat jij na je studie kunt starten op een baan die perfect bij jou past.  

En wie weet, misschien kun jij na je opleiding wel bij je bijbaan blijven plakken..