Onze collega Kai werkt ondertussen al een tijdje bij ons kantoor in Breda. Hij is als stagiaire begonnen, blijven hangen na zijn stage en daarna intern doorgegroeid. Hoe was zijn stage, wat vindt Kai nu van het werken bij AXS Logistiek en welke goede tips heeft hij voor aanstaande stagiaires? Je leest het in dit interview.

Jij hebt hier stagegelopen, hoe was die periode?
In het begin dacht ik echt, waar kom ik nu terecht?! We hebben hier een hele open sfeer en we werken in een kantoortuin, iets wat ik niet gewend was vanuit vorige stages of bijbanen. Na de eerste twee weken raakte ik er wel aan gewend, eigenlijk is zo’n kantoortuin best handig! Je krijgt alles om je heen mee, waardoor je extra snel leert. Hoe sneller je leert, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Ik mocht al snel bellen met professionals, vacatures voorstellen, ga zo maar door. Ik werkte 2,5 dag mee en 2,5 aan school, een mooie balans. Daarnaast ben ik tijdens mijn schooldagen goed geholpen om mijn opdracht te halen.

Welke trainingen heb je tijdens je stage gehad?
Het inwerktraject leek wel een dik boek, zo veel trainingen! Als je eenmaal in het inwerktraject zit, gaat het supersnel, de trainingen zijn erg waardevol. Ik kreeg de interne trainingen van @Wesley en @Hidde, meteen een goed moment om die wat beter te leren kennen. De externe trainingen kreeg ik van @Harry en @Esther. De trainingen hadden diverse onderwerpen, zoals gesprekstechnieken en omgaan met moeilijke situaties, maar ook tips over het verdedigen van je scriptie. Ik heb in allerlei verschillende facetten veel geleerd!

Wat heb je geleerd tijdens je stage?
Eén van de grootste lessen die ik heb geleerd is nee zeggen. Ik merkte dat ik graag alles wilde doen en alles wilde leren, maar dat kan niet altijd en dat komt je scriptie niet altijd ten goede. Daarnaast heb ik een hele goede training gehad over timemanagement. Hoe plan ik dingen goed in? Hoe vraag ik tijdig om hulp? Dat soort vragen zijn direct beantwoord. Hierin heb ik geleerd dat ik niet altijd hoef te denken dat ik alles zelf kan, soms heb je hulp nodig. Tot slot heb ik veel geleerd op het gebied van gesprekstechnieken. Als ik kijk naar de eerste drie gesprekken die ik heb gevoerd met kandidaten en die vergelijk met mijn laatste drie gesprekken, dan is dat een wereld van verschil. Je leert echt een adviserende rol aan te nemen ten opzichte van de kandidaat.

Nu ben je al een tijdje werkzaam bij AXS Logistiek, hoe gaat het daarmee?
Goed! Het was even wennen, veertig uur werken als je er maar twintig gewend bent. Het bevalt me goed en ik heb het nog steeds naar mijn zin. Ik heb meer verantwoordelijkheden gekregen omdat ik ben doorgegroeid richting de Sales. Nu ga ik bijvoorbeeld wekelijks op klantbezoeken, iets wat mijn werk nog leuker maakt!

Zijn er nog tips die je stagiaires wil geven?
Ik keek zelf de eerste twee weken de kat uit de boom en probeerde niet te veel bombarie te maken, dat zou ik anderen ook adviseren. Het voorkomt dat mensen misschien wel snel een (voor)oordeel over je krijgen. Daarnaast zou ik zeggen dat actief meedoen tijdens trainingen je echt helpt, zie het als een investering in jezelf. Let op dat je school niet verwaarloost, uiteindelijk wil je je opdracht en/of scriptie halen! Tot slot, besteed je tijd tijdens het meewerken goed. Laat het bedrijf waar je stage loopt zien wat je in je mars hebt, je weet nooit wat eruit komt en of je bijvoorbeeld mag blijven werken. Doe je best, de wereld ligt aan onze voeten.

Zoek jij nog een stage voor de stageperiode van september? Neem contact op, of solliciteer direct.