De stageperiode van Gijs, Danique en Rick is in februari begonnen, dat betekent dat ze net over de helft zijn met hun stages. Gijs loopt stage bij onze recruitmentafdeling, Danique loopt stage bij de HR-afdeling en Rick loopt stage bij de marketingafdeling, dit zorgt voor drie verschillende ervaringen. We namen de tijd om ze wat vragen te stellen over de stage. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan verder!

Kun je iets over jezelf vertellen?
Danique: Mijn naam is Danique Lensen en ik kom oorspronkelijk uit Zeeland. Ik woon nu al bijna twee jaar op mezelf in Breda wat mij enorm bevalt. Verder volg ik nu de studie Human Resource Management aan de Hogeschool Avans Breda. Ik zit nu in het tweede schooljaar, waarbij ik nu een half jaar stage mag lopen bij AXS Logistiek op de HR-afdeling. Naast deze drukke studie besteed ik mijn vrije tijd graag aan de sportschool, ook vind ik het ontzettend leuk om iets met vriendinnen te doen.

Rick: Ik ben Rick de Rooij en ik kom oorspronkelijk uit Tilburg. Momenteel woon ik in Breda in een studio. Ik volg de studie Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool Avans in Breda. Ik zit momenteel in het derde schooljaar. Ik loop stage als marketing stagiair. Verder besteed ik mijn vrije tijd graag aan fitness, motorrijden en leuke dingen doen met vrienden.

Gijs: Mijn naam is Gijs van de Wouw en ik kom uit Berkel-Enschot. Momenteel volg ik de studie Sportmarketing aan de Fontys in Tilburg. Ik zit in het laatste fase van mijn studie, dat betekent dat ik een afstudeerstage loop bij AXS Logistiek, dit doe ik op de recruitmentafdeling. Ik heb voor deze afdeling gekozen omdat ik mezelf op het gebeid van communicatie verder wilde ontwikkelen, dat leek mij het beste. Verder besteed ik mijn vrije tijd graag aan sporten: gym, paddel en voetbal. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie.

Wat waren de eerste indrukken de eerste maand?
Danique: Op het moment dat ik bij AXS Logistiek binnenkwam had ik eigenlijk geen verwachtingen omdat ik altijd ergens open in probeer te gaan. Wel hoopte ik dat het inwerktraject allemaal goed zou gaan verlopen, deze verwachting is helemaal waargemaakt omdat er een volledig programma voor me klaarlag. De eerste drie weken van mijn stage werd ik ingewerkt op de recruitmentafdeling, hierbij heb ik veel geleerd over gesprekstechnieken. Na deze 3 weken werd ik ingewerkt op de HR-afdeling waar ik nu stage mag lopen. Het team vind ik verder ook ontzettend leuk omdat iedereen lekker jong is. Hierdoor is het op de werkvloer iets informeler en hierdoor heerst er een jonge cultuur.

Rick: De eerste indruk van AXS Logistiek was over het algemeen erg positief. Ik vond het vooral prettig dat het inwerktraject werd uitgevoerd met meerdere stagiaires tegelijk, hierdoor had ik medestudenten met wie ik kon sparren als iets niet goed lukte. Verder vind ik het ook leuk dat het team van AXS Logistiek zo jong is. Doordat iedereen dezelfde leeftijd is, deel je dezelfde interesses met elkaar en wordt de werksfeer leuker. Verder is de locatie van het kantoor ook ideaal voor mij. Ik loop in vijf minuten van huis naar kantoor, daarnaast ligt het kantoor midden in het centrum van Breda waardoor je in de pauze makkelijk eten kan halen in de stad.

Gijs: Het eerste wat mij opviel is dat het een leuk en jong team is. Verder is iedereen ontzettend ambitieus. De hulp die je hier krijgt is ook prettig, ook is het prettig dat er meerder stagiaires tegelijkertijd lopen. Hierdoor kan ik mijn ervaringen delen met andere stagiaires. Verder was ik ook heel tevreden over het inwerktraject omdat het oprecht erg leerzaam was. Hierdoor werd ik helemaal klaargestoomd en werd ik zelfverzekerder bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Met welke taken mag jij jezelf mee bezig houden nu je bent ingewerkt?
Danique: Ik mag mezelf bezighouden met verschillende HR-taken. Dit betekent dat ik veel bezig ben met het werven van nieuwe collega’s voor locatie Breda en Rotterdam. Hiervoor zoek ik verschillende profielen op verschillende Jobboards. Daarna bel ik de potentiële collega op en nodig ik ze uit voor een gesprek op kantoor. Het eerste gesprek met de potentiële collega mag ik ook zelf voeren. Ik vind het leuk om hiervoor mijn sociale skills in te zetten, daarbij leer ik met het voeren van deze gesprekken verschillende gesprekstechnieken. Verder mag ik ook belletjes doen naar professionals die wij als AXS Logistiek hebben geholpen aan een nieuwe baan bij een van onze partners. In deze belletjes vraag ik vooral of de professional het naar zijn of haar zin heeft bij zijn nieuwe werkgever. Daarnaast mag ik ook leuke activiteiten organiseren voor het team van AXS Logistiek, zoals een leuke borrel. Tot slot ben ik druk bezig met verzuim van zowel interne collega’s als externe professionals.

Rick: Ik mag mezelf bezighouden met marketing gerelateerde zaken. Denk hierbij aan het maken van content voor al onze labels, op verschillende platformen. Een van mijn andere grote projecten is het optimaliseren van de SEO op onze website. Daarnaast verzorg ik de interne nieuwsbrief, help ik collega’s bij het maken van foto’s en ondersteun ik mijn collega’s in het maken van persoonlijke posts op hun eigen socials. Naast een aantal vaste taken ben ik enorm vrij om met eigen ingevingen en ideeën te komen. Deze vrijheid maakt deze stage extra leuk.

Gijs: Ik mag mezelf bezighouden met recruitment activiteiten. Dit houdt in dat ik eerst profielen mag zoeken op verschillende Jobboards. Daarna benader ik deze professionals en nodig ik hen uit voor een gesprek op kantoor. Dit gesprek op kantoor mag ik ook helemaal zelf voeren, hierdoor kan ik mijn communicatieve skills goed ontwikkelen. Verder houd ik mezelf ook bezig met andere taken zoals meetings bijwonen, administratieve zaken en nog veel meer andere taken.

Ben jij nog op zoek naar een stage voor de stageperiode die van start gaat in september? Neem contact op!
hr@axslogistiek.nl | 076 – 303 67 00