Onze stagiair Thijs is ondertussen acht weken actief bij AXS Logistiek Venlo. In zijn eerste weken volgde hij het inwerktraject vanaf een andere locatie, namelijk bij het filiaal in Breda. We zijn benieuwd hoe Thijs de afgelopen periode ervaren heeft en wat hij van de komende periode verwacht!

Hoe vond je de eerste periode als stagiair bij onze vestiging in Breda?
De periode in Breda stond vooral in het teken van mijn inwerktraject, aangezien alles nieuw was. Het inwerktraject was goed verzorgd, stap voor stap werd ik in een logische volgorde meegenomen door de werkwijze van AXS Logistiek. Ik had voor de start van mijn stage wat twijfels of ik recruiten wel leuk zou vinden, maar na mijn eerste periode vind ik het zelfs leuker dan verwacht! Het enige minpuntje voor mij was de afstand. Ik woon zelf in Gemert dus reizen naar Breda is ‘nogal een stukkie’, maar goed, als dat het enige is…! Het inwerktraject is prima verlopen en het team in Breda is gezellig en jong. Je kan met iedereen praten en iedereen helpt je waar nodig, helemaal top.

Ondertussen verkast naar onze locatie in Venlo, hoe gaat het daar?
Het gaat daar ook goed, vind ik zelf. De werkzaamheden zijn grotendeels hetzelfde, ik werk lekker mee! Ik kan daar ook goed mijn opdracht uitvoeren, ik kan overleggen met het team en ik zorg dat ik de balans houd tussen meewerken en school. Ik kan met het team overleggen over werk én school, dus ik word altijd goed geholpen.

Merk je veel verschillen?
Niet echt! Ik merk alleen dat we op de locatie in Venlo iets minder fysieke gesprekken doen en meer uitgebreide telefonische gesprekken houden. Dit bespaart ons wat tijd, omdat we een wat kleiner team zijn. Daarnaast bespaart het de kandidaat ook reistijd, dus ik zie het wel als een voordeel. Andere verschillen? Het team is een stuk kleiner, net als het kantoor. Dit zorgt voor meer rust, dat vind ik zelf fijner werken.

Wat heb je tijdens je stage tot nu toe geleerd?
Ik denk dat mijn communicatieve vaardigheden en luistervaardigheden het meest zijn verbeterd. Erick heeft me veel geholpen bij het actief luisteren, goed doorvragen, specifieke vragen stellen, etc. Daarnaast ben ik beter geworden in het stellen van prioriteiten, ik weet steeds beter wat belangrijker is en wat minder belangrijk is. Ik weet nu bijvoorbeeld beter welke keuzes ik moet maken als ik bepaalde situaties hoor, zodat ik de kandidaat beter kan helpen.

Wat wil je nog leren de komende periode?
Ik moet mijn communicatievaardigheden blijven ontwikkelen en veel gesprekken blijven voeren. Voor mijn opleiding heb ik ook een vak waarin we een persoonlijk ontwikkeldoel moeten opstellen, deze gaat ook over communicatieve vaardigheden, dus dat sluit mooi aan. Daarnaast hoop ik dat ik mijn stage haal en uiteindelijk een professional wordt die weet waar hij het over heeft. Ik wil tijdens gesprekken nog meer nadenken over hoe ik mensen echt kan helpen, bijvoorbeeld door vragen anders te stellen. Ik hoop daar nog meer uit te halen!

Ben jij nog op zoek naar een stage voor de stageperiode na de zomervakantie? Wij hebben nog plekken open bij al onze vestigingen! Word jij onze nieuwe stagiair(e) in Breda, Rotterdam of Venlo? Ga naar de website en solliciteer nu!