Bij AXS Logistiek zijn we op zoek naar stagiaires vanaf september. Hoe is het eigenlijk om bij ons binnen te komen? We hebben een uitgebreid inwerktraject en proberen alles in twee tot vier weken zo goed mogelijk uit te leggen en iemand zo goed mogelijk mee te nemen in de organisatie. Wij denken dat wij een goed inwerktraject hebben, maar hoe ervaart iemand zo’n inwerktraject? We hebben het aan Noah gevraagd!

Had jij vroeger al de ambitie om bij een recruitmentbureau te werken?
Vroeger wilde ik graag kok worden, haha! Koken vind ik nog steeds geweldig, vooral samen met mijn vader. Gezien de werktijden leek dat niet zo ideaal. Ik heb geen echte ‘signature dish’, maar ik vind het leuk om Indische of Europese gerechten te maken. Verder denk ik niet te ver vooruit, ik kijk gewoon naar wat ik momenteel leuk vind en leef in het moment.

Hoe heb je een bijbaan bij AXS Logistiek ervaren?
Ja heel leuk, het team is top en de sfeer op kantoor met alle andere labels is ook erg gezellig. Iedereen helpt elkaar, naast de trainingen die je krijgt is dat echt fijn. Een erg positieve ervaring tot nu toe dus!

Hoe verloopt het inwerkproces hier?
Bij binnenkomst krijg je twee tot vier weken lang een inwerktraject. Die weken zitten vooral vol met uitleg en kennismaken met de organisatie. Eerst stellen alle afdelingen zich voor en vertellen over hun taken en de structuur van de organisatie. Daarna ga je bellen aan de hand van een formulier en oefen je bepaalde gesprekstechnieken. In de trainingen die daarbij horen wordt sterk benadrukt hoe belangrijk het is om door te vragen. Na een tijd heb je dat allemaal door en kun je het proces wat meer eigen maken. Ik heb nu aangegeven dat ik graag naar de klantenkant wil, dus ik leer nu steeds meer over het contact met klanten en hoe dat in zijn werk gaat.

Hoe bevalt het om samen met anderen te starten?
Ik vind dat heel fijn. Tijdens mijn vorige stage heb ik veel gebeld, de belangst die anderen misschien hadden had ik dus al niet meer. Ik wist daardoor al wel het een en ander. Verder begint iedereen hier met dezelfde kennis, dus we doorlopen het traject echt samen. De een pakt het misschien sneller op dan de ander, maar je kunt altijd bij elkaar terecht voor vragen. Dat is wel heel prettig.

Hoe is de begeleiding?
Ik werd voornamelijk begeleid door Roy. Ik ken Roy al vanaf vroeger, we kunnen heel goed overweg met elkaar en dat helpt wel. In het begin vroeg Roy regelmatig waar ik allemaal mee bezig was en of ik hulp nodig had. Nu gaat het allemaal goed, maar we bespreken dit soort dingen nog steeds wekelijks met elkaar. Ik ken hem natuurlijk privé al, maar ik kan ook heel goed omgaan met zijn serieuze aanpak, want ik weet ook dat ik hier nog veel kan leren.

Wat vond je het leukst om te leren?
Ik vind kennismakingsgesprekken met kandidaten altijd erg leuk. Je kunt dieper ingaan op wie iemand is en wat iemand wil, zo leer je iemand echt kennen. Ik vind het ook leuk om iemand te begeleiden in zijn of haar zoektocht naar een baan en mijn best te doen om daarbij te helpen.

Zijn er dingen die je hier leert en in je dagelijks leven gebruikt?
Vooral het luisteren en doorvragen is iets wat ik meeneem in mijn dagelijks leven, vaak ga ik zelf wel van de hak op de tak namelijk. Daarnaast krijg je bij HYP vaak een spiegel voor, ik zeg bijvoorbeeld heel vaak ‘’uh’’. Niemand heeft me dat ooit verteld in mijn privé omgeving!

Benieuwd welke stages er bij ons openstaan? Bekijk ze hier: https://axslogistiek.nl/werken-bij/