De stageperiode van Arthur is in februari begonnen, dat betekent dat hij net over de helft is van zijn stage. Arthur loopt stage op de recruitmentafdeling in Breda, hij vertelt over zijn verwachtingen van zijn stage voordat die aan de slag ging bij AXS Logistiek. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder!

Kun je jezelf kort introduceren en vertellen over je studie?
Mijn naam is Arthur, ik ben 22 jaar en ik kom uit Breda. Momenteel studeer ik Commerciële Economie en ik zit nu in het laatste jaar van mijn studie. Tijdens deze studie leer ik verschillende skills over marketing en sales. Voor deze studie loop ik nu een afstudeerstage bij AXS Logistiek. Verder besteed ik mijn vrije tijd graag aan sporten, zo probeer ik iedere week zeker drie keer naar de sportschool te gaan. Verder vind ik het ontzettend leuk om te terrassen met vrienden.

Welke vaardigheden wilde je graag ontwikkelen bij je stage?
Tijdens deze stage verwachtte ik voornamelijk stappen te maken in mijn gesprekstechnieken. Ik bedoel dan niet een simpel praatje over het weer, maar echt een goede gesprekstechniek om een klant of kandidaat over te halen tot conversie. Verder wilde ik graag meer te weten komen over de processen binnen een recruitmentbureau, voornamelijk binnen de logistieke branche. De reden hiervan is omdat het een branche is waar constant veel beweging is. Hierdoor is het belangrijk om snel te kunnen schakelen, deze uitdaging sprak mij wel aan.

Welke werkzaamheden dacht je te gaan doen tijdens je stage?
Ik verwachtte dat ik voornamelijk bezig zou zijn met recruitment, hierbij dacht ik aan stukje koude acquisitie, warme acquisitie en het voeren van face-to-face gesprekken. Op deze manier zou ik mijn gesprekstechnieken ook meteen kunnen verbeteren, zoals ik van te voren gehoopt had.

Wat voor werksfeer had je verwacht binnen het team?
Tijdens de sollicitatie kwam ik er al snel achter dat het team van AXS Logistiek een jong en dynamisch team is. Ik keek er dus ook niet raar van op dat de meeste medewerkers tussen de 24 en 26 jaar zijn. Verder had ik verwacht dat er ruimte zou zijn voor een grapje op de werkvloer, maar dat er wel serieus gewerkt zou worden. Om deze reden had ik dus ook veel bedrijfsuitjes verwacht, net als leuke vrijdagmiddagborrels. Met een jong team is er vaak ook een wat informelere werksfeer, om deze reden had ik een informele werksfeer verwacht.

Zijn deze verwachtingen waargemaakt?
De meeste verwachtingen zijn waargemaakt, ik houd mezelf bezig met de werkzaamheden waarvan ik van tevoren had verwacht waar ik me mee bezig zou houden. Verder is de werksfeer ook naar mijn verwachtingen. Het is een jong team waar veel plezier mee wordt gemaakt, maar waar ook serieus hard gewerkt wordt. Deze punten waren goed beschreven in de sollicitatie voordat ik aan de slag ging bij AXS Logistiek. Het enige wat voor mij een stukje wennen was, waren de lange dagen op kantoor. Zo ben ik iedere dag van 9:00 tot 18:00 op kantoor. Hier zit gelukkig wel een uur pauze bij waardoor je de tijd hebt om leuke dingen te doen in je pauze, zoals een leuk tafeltennistoernooi!

Ben jij nog op zoek naar een stage voor de stageperiode die van start gaat in september? Neem contact op!
hr@axslogistiek.nl  |  076 – 303 67 00