faq

Hier vind je een lijst met vragen die vaak gesteld worden door werknemers en werkzoekenden. Niet gevonden wat je zocht? Check dan onze contactopties.

algemeen

Nee, AXS Logistiek is een bemiddelingsbureau.

 • Detacheren is het inhuren van een gedetacheerde via detacheringscontract. Het contract bevat altijd een start- en einddatum, minimumaantal uren en een opzegtermijn van één maand.
 • Uitzenden is het inhuren van een uitzendmedewerker via een uitzendovereenkomst. De medewerker krijgt een contract met flexibele uren, flexibele opdracht duur en een kort opzegtermijn.

Weten wat wij doen? Check deze pagina.

 • De bedrijven waarmee wij samenwerken, zijn gericht op langdurige dienstverbanden. Dit betekent dat je een reële kans hebt op een vaste aanstelling bij het bedrijf.
 • Bij ons word je behandeld als een volwaardige werknemer, met dezelfde rechten en plichten als je collega’s.

Locatie Rotterdam 
Beursplein 37 (World Trade Center)
3011 AA, Rotterdam
010 205 45 75


Locatie Breda

Nieuwe Prinsenkade 9
4811 VC, Breda
076 303 67 00 & 06 213 206 58


Locatie Venlo
Kaldenkerkerweg 20 (F13)
5913 AE, Venlo
077 208 45 45

loon

Elke 4 weken krijg je een loonstrook. Deze kun je terugvinden in het portaal van Flexwatchers op je dashboard onder het kopje ‘laatste loonspecificaties’.

Deze dag is elke maand verschillend omdat je per 4 weken uitbetaald wordt.

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting. Daardoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald.

Je krijgt in mei je vakantiegeld gestort. Maar bij AXS Logistiek kan je maximaal twee keer per jaar je vakantiegeld uitbetalen. Dit kan je aanvragen. 

solliciteren

We helpen jou bij het sollicitatieproces. Dit betekent dat we jou goed voorbereiden op het gesprek. Zo kom je te weten met wie je het gesprek hebt, kunnen wij vast informatie geven over het bedrijf en oefenen we het sollicitatiegesprek bij ons op kantoor (of online!).

Wij zijn aangesloten bij de NBBU, dit houdt in dat wij de CAO volgen die de opdrachtgever hanteert. Periodieke en initiële verhogingen, salarisschalen en reiskostenvergoedingen die in de CAO van de opdrachtgever staan, zijn dus ook op jouw contract van toepassing.

Ja, via Stipp Pensioenfonds. Vanaf je eerste werkdag word je meegenomen in ons bedrijfspensioenfonds Stipp. Voor meer informatie kijk op stippensioen.nl

uren portaal

 • Ga naar www.flexwatchers.easyflex2go.nl hier kun je inloggen.
 • Je gaat dan naar het kopje ‘uren declareren’.
 • Vervolgens klik je op de gewenste week.
 • Vul het aantal uren in die je in die week gewerkt hebt.
 • Klik op verzenden.

Neem je vakantie op of werk je op een feestdag? Vraag dit dan eerst aan bij jouw werkgever.

 • Ga naar www.flexwatchers.easyflex2go.nl hier kun je inloggen.
 • Je gaat dan naar het kopje ‘uren declareren’.
 • Vervolgens klik je op de gewenste week.
 • Klik links op het plusteken (+) en vul hier aantal uren die je aan vakantie of feestdagen opneemt. 

Bij AXS Logistiek kan je maximaal twee keer per jaar je vakantiegeld uitbetalen. Neem contact met ons op om dit regelen. 

Wat vervelend, je bent ziek.

 • Stel als eerste jouw werkgever (telefonische) op de hoogte.
 • Bel vervolgens naar AXS Logistiek dan zorgen wij er samen voor dat alles wordt geregeld.

Heb je nog steeds vragen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs op: 010 – 205 45 75, 076 – 303 67 00 of 077 – 208 45 45. Of neem contact op met Annonu

werken via ons

Wat vervelend, je bent ziek. 

 • Wanneer je ziek bent, dien je je ziek te melden voor 09:00 uur telefonisch bij zowel ons als de werkgever. 
 • Na het belletje stuur je ook een mail naar hr@axslogistiek.nl waarin jij je ziekmeldt. Je moet je tijdens je ziekte elke ochtend opnieuw melden bij HR! 
 • Wanneer de ziekmelding niet doorgegeven wordt aan HR, wordt dit niet geregistreerd en krijg je dus niet uitbetaald. 
 • Er geldt één wachtdag, de eerste ziektedag krijg je dus niet uitbetaald. Deze kan eventueel, op eigen aanvraag, aangevuld worden met vakantiedagen als de je dit wilt. Na je eerste ziektedag krijg je voor 90% uitbetaald. Vul hiervoor jouw ziekte uren in, in de uren portal.

Wij houden de gehele periode die je via ons werkt contact met je. Daarnaast plannen we regelmatig evaluatiegesprekken in om jouw dienstverband zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zijn we altijd beschikbaar voor vragen. 

Nee, je levert geen salaris in als je via ons werkt.

Nee, onze diensten kosten geen geld. 

Je opzegtermijn verschilt per organisatie, maar meestal is dit 4 weken.

Wanneer het dienstverband eindigt, worden alle opgebouwde reserveringen binnen veertien werkdagen uitbetaald. Als je een auto hebt is dit zes weken.

Net als je vakantiedagen vul je feestdagen en kort verzuim ook in, in de uren portal. 

Alle potjes kunnen ook weer gebruikt worden voor vakantiedagen: kom je vakantiedagen te kort, dan kunnen ze hiervoor bijvoorbeeld jouw kort verzuim gebruiken. Wanneer je niet genoeg saldo hebt voor één van de verlof typen, neem dan contact op met HR. In overleg met kan je dan de min in gaan.

Voor kort verzuim en bijzonder verlof bouw je ook reserveringen op. Denk bijvoorbeeld aan verlof voor: de tandarts, de dokter, een uitvaart of een bruiloft. Kort verzuim en bijzonder verlof mogen niet in de min, maar mogen wel aangevuld worden met vakantiedagen. Dit gebeurt in overleg met HR.

ben je er nog niet
helemaal uit?