wegtransport

Wegtransport betreft goederen die over de weg worden vervoerd, vaak via distributiecentra, zonder extra leveringskosten. Dit type transport omvat zowel lokale als internationale rittenen richt zich voornamelijk op vrachtwagenvervoer. Voor elke zending wordt een CMR-vrachtbrief gebruikt. Binnen vrachtwagenvervoer wordt onderscheid gemaakt tussen containervervoer en trailervervoer, afhankelijk van de transportbehoeften. 

verantwoordelijkheden

In de wegtransportsector zijn medewerkers verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen. Hierbij streven ze strikt de transportwetten na. Ze zorgen voor het onderhoud van hun voertuig, beheren de transportdocumentatie en communiceren met klanten. Daarnaast plannen ze routes optimaal en houden toezicht op het laden en lossen van de goederen, om een soepel transportproces te waarborgen. 

onze wegtransport vacatures

Hier komen de vacatures

waar kan je aan de slag?

In het vakgebied wegtransport kun je aan de slag bij diverse werkgevers, waaronder transport – en logistieke bedrijven, koeriers- en pakketdiensten, sneltransport– en spoedleveringsbedrijven, distributiecentra en magazijnen, vervoersafdelingen van grote bedrijven en overheidsinstanties die wegverkeer en transportregelgeving beheren. Deze brede sector biedt verschillende carrièremogelijkheden.

wat moet je willen?

Om succesvol te zijn binnen de wegtransport, is het belangrijk om te begrijpen hoe transport werkt, vaardigheid te hebben in routeplanning en voertuigbeheer, de regels zoals rij- en rusttijden te kennen, snel te kunnen reageren op veranderingen, effectief te communiceren met klanten en leveranciers en basiskennis te hebben van voertuigonderhoud en veiligheid. 

wat moet je kunnen

heb je nog vragen
voor ons?