luchtvracht

Luchtvracht is een snelle en efficiënte transportwijze, waarbij goederen onbegeleid tussen luchthavens worden vervoerd. Dit proces wordt beheerd door WBS, zij maken voor elke zending een airwaybill op. Dit document met een uniek traceernummer, beschikbaar op de WBS-website, bevat ook contactinformatie over de betreffende luchtvaartmaatschappij. In tegenstelling tot scheepvaart, waar kosten per container worden gerekend, wordt bij luchtvracht per kilo betaald, waardoor het sneller maar ook kostbaarder is. Zo kan een lading uit China binnen 24 uur op bestemming zijn, in plaats van de vier weken per schip. Een luchtvracht medewerker speelt hierin een cruciale rol.  

verantwoordelijkheden

Werken in de luchtvrachtsector betekent bijdragen aan diverse en cruciale verantwoordelijkheden. Deze variëren van het zorgvuldig beheren van de lading en het naleven van strikte regelgeving tot het bieden van uitmuntende klantenservice. Werknemers zijn ook verantwoordelijk voor het handhaven van veiligheidsprotocollen, zowel voor vracht als de werkomgeving. Ze werken nauw samen met luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en douaneautoriteiten. Daarnaast spelen zij een sleutelrol in het trackingproces, waarbij ze ervoor zorgen dat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun zendingen. Deze taken worden vaak uitgevoerd door een luchtvracht medewerker:  

Plannen en coördineren kan jij als geen ander, een essentiële vaardigheid voor een luchtvracht medewerker.
Onderhouden van contact met luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, douane en klanten.
Opstellen, controleren en beheren van transport- en vrachtdocumenten.
Verwerken van de benodigde douanedocumentatie en zorgen voor naleving van de regelgeving.

onze luchtvracht vacatures

Hier komen de vacatures

waar kan je aan de slag?

De luchtvracht biedt diverse carrièremogelijkheden, vooral voor expediteurs die gespecialiseerd zijn in luchtvracht. Deze expediteurs zijn veelal gevestigd in de regio rond Schiphol, een van de drukste luchthavens in Europa. Hier werk je in een dynamische omgeving waarin snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid centraal staan, ideaal voor een luchtvracht medewerker. 

wat moet je willen?

Werken in de luchtvrachtsector vereist een passie voor de dynamische wereld van logistiek en transport, een flexibele houding, aandacht voor detail en sterke communicatievaardigheden. Stressbestendigheid en bereidheid om met complexe technologieën en internationale handelsregels te werken, zijn essentieel in deze snel ontwikkelende branche. 

wat moet je kunnen

heb je nog vragen
voor ons?