douane

De douane bewaakt de Europese buitengrenzen door te controleren welke goederen Nederland binnenkomen. Hun taak is niet alleen om illegale producten tegen te houden, maar ook om een bijdrage te leveren aan de veiligheid en welvaart van ons land. Dit werk bij de douane, inclusief het werken op Schiphol of werken in de haven van Rotterdam, vereist veel regels en administratie, zodat controleren dat alles wat binnenkomt in Nederland legaal en veilig is.  

verantwoordelijkheden

De douane speelt een cruciale rol door toezicht te houden op alles wat het land binnenkomt en verlaat. Bij deze taak horen uiteenlopende verantwoordelijkheden. Het is belangrijk dat je deze grotendeels interessant en uitdagend vindt:  

Het opmaken en controleren van de benodigde documentatie voor import– en export inclusief werkzaamheden op locatie, zoals Schiphol of de haven van Rotterdam. 
Het regelen van btw-verleggingen en het navigeren door fiscale procedures. 
Regelmatig contact onderhouden met diverse instanties, zoals de douane, belastingdienst, klanten en vervoerders.
Adviseren van klanten over douanezaken en het begeleiden van het import– en exportproces. 
Zorgen voor naleving van relevante wetten en regelgeving in de internationale handel. 

onze douane vacatures

Hier komen de vacatures

waar kan je aan de slag?

Je kan aan de slag gaan bij de douane op diverse locaties, bijvoorbeeld op Schiphol of in de haven van Rotterdam. Hier ben je direct betrokken bij het bewaken van de grenzen en het reguleren van goederen die het land binnenkomen. Een andere optie is een functie als (douane)expediteur, waarbij je bedrijven ondersteunt met zaken zoals het verzorgen van de benodigde documentatie en het begeleiden van het import– en exportproces. 

wat moet je willen?

Je moet streven naar een verantwoordelijke baan die inhoudelijk uitdagend is. Het werk binnen dedouane vereist een sterke toewijding en de bereidheid om je continu te verdiepen in de complexe wereld van internationale handel en regelgeving. 

wat moet je kunnen

heb je nog vragen
voor ons?