Snel carrière maken? Meteen een serieuze baan? Ga eens op zoek naar logistieke vacatures! De logistieke branche bestaat niet alleen uit vrachtwagenchauffeurs, warehouse medewerkers en vorkheftruckbestuurders. Functies als accountmanager, consultant en procescontroller zijn net zo belangrijk. Geen logistieke achtergrond maar wel geïnteresseerd in de logistiek? Geen probleem! Veel logistieke bedrijven zoeken kantoorpersoneel om de gehele supply chain goed te laten verlopen. Wij hebben 5 redenen om te werken in de logistiek voor jou op een rijtje gezet:

Goed geld verdienen in de logistiek

Door krapte op de logistieke arbeidsmarkt ontstaat er baangarantie. Maar misschien nog mooier zijn de salarissen die verdiend kunnen worden met logistieke banen. Waar je als starter vaak al rond de €2000 euro bruto per maand verdient, kan dit als supply chain manager oplopen tot wel €100.000 euro per jaar.

Lees meer: dit kun je verdienen in de logistiek

Doorgroeimogelijkheden

Kleine logistieke ondernemingen hebben vaak hun zaakjes goed op orde. Er is duidelijk wie aan wie verantwoordelijkheid aflegt en alles verloopt eenvoudig. Echter heeft dit als keerzijde dat je bij kleine logistieke ondernemingen zelf de kansen moet zien en pakken. Je moet het treffen om nét die vacature als supply chain manager onder ogen te krijgen. Bij grotere bedrijven, en dan met name multinationals, is de kans groter dat je door kan groeien binnen het bedrijf. Dit komt doordat deze bedrijven van binnen complexer in elkaar zitten en er dus meerdere lagen zijn voor het afleggen van verantwoordelijkheid.

Logistiek heeft de toekomst

De logistieke branche is er een die mee moét gaan met de tijd. Omdat de automatisering binnen de logistiek een belangrijke rol speelt, ben je in dit vak steeds weer bezig met het vinden van nieuwe oplossingen. Er moet constant gekeken worden hoe bedrijfsprocessen effectiever ingezet kunnen worden zodat de uiteindelijke supply chain soepel verloopt. Met de groeiende e-commerce markt en de globalisering die al jaren nieuwe vraagstukken met zich meebrengt ziet de toekomst van logistieke studenten er rooskleurig uit.

Lees ook: de toekomst van de logistiek Nederland na de Brexit

Veel verantwoordelijkheid

In veel branches begin je onderaan en duurt het een tijdje voordat je verantwoordelijkheden krijgt. In de logistiek is dit niet het geval. Als starter mag je vaak meteen meedenken in het proces van de supply chain. Zelfs als student logistiek merk je dat je binnen je stages al meer verantwoordelijkheid krijgt dan je zou verwachten. In de logistiek zijn veel banen te vinden, bijna meer dan dat er werknemers zijn. Door dit personeelstekort krijg jij als starter snel taken en verantwoordelijkheden die je in andere branches misschien pas later in je carrière zou krijgen.

Er is áltijd werk door personeelstekort

In de logistiek is al jaren een personeelstekort. Ook in 2020 verwacht men nog geen afname van de krapte. Met name het vinden van  transportplanners en orderpickers is een lastig verhaal, maar ook expediteur, customer service medewerker en declarant zijn functies waarin een krapte heerst. Door de krapte binnen de branche ontstaat baangarantie en wordt het voor aankomend logistiek talent steeds interessanter om te werken in de logistiek.

Bron: www.logistiek.nl, www.coulant.nl