Uitjes naar het buitenland met collega’s zijn een bijzondere ervaring. Het biedt niet alleen de kans om nieuwe plaatsen te verkennen en te genieten van het lokale eten en het nachtleven, maar versterkt ook de banden tussen teamleden buiten de werkomgeving. In de afgelopen jaren hebben we met AXS Logistiek veel landen mogen ontdekken. Laten we eens kijken naar de ervaringen van onze collega’s!

Sander (over Madrid): Madrid was weer een topper van een reis! Voor de oplettende lezer zijn het verdacht vaak bestemmingen in Spanje. Het heerlijke aan de reis naar Madrid was dat het lekker zonnig was en zoals altijd in Spanje, fantastisch eten! Heerlijk om op tal van verschillende locaties in Madrid van tapas te genieten! We hebben veel activiteiten gedaan, waaronder een fietstocht door de drukke stad. Dit was leuk om Madrid te ontdekken en al verschillende hoogtepunten te zien. Ook hebben we in Madrid van het nachtleven genoten! Het was een mooie club met verschillende verdiepingen, heel tof.

Een reis met collega’s is fantastisch! Het is goed voor de onderlinge band. Je voert toch andere gesprekken met elkaar, leert elkaar beter kennen en krijgt meer van elkaar mee buiten werktijd. Dit in combinatie met het verkennen van een toffe stad en het heerlijke weer maakt het elk jaar weer een fantastische ervaring.

Hidde (over Mallorca): Mallorca is alweer best lang geleden, dus ik moet even graven. We stonden heel vroeg op en begonnen traditiegetrouw in de Heineken bar op Schiphol (op verzoek van Jeroen). Toch een leuk begin van het weekend weg. We hebben superveel gedaan. Zo hebben we een fietstocht gemaakt door de regen, wat fantastisch was. Mallorca is geen Nederland, dus zijn er best veel heuvels. We hebben een hele dag op een catamaran gezeten. In de avonden gingen we lekker eten en bezochten we alle clubs. Zo waren we één van de avonden in een tent op de zevende verdieping, ja; we hebben veel leuke feestjes gehad. Ik werkte toen denk ik bijna een jaar bij AXS, dus voor mij was het heel mooi om iedereen op een andere manier goed te leren kennen. We waren toen natuurlijk veel kleiner. Ik denk een mannetje of 15, dat is heel anders dan wanneer je het bijvoorbeeld met Lissabon vergelijkt. Je bent in een hele close setting weg, je eet aan één tafel en je spreekt echt iedereen. Ik heb er een superleuke herinnering aan overgehouden.

Ado (over Valencia): Zeker weten dat dit weekend in mijn top 5 van leukste weekenden ooit staat. Ik was al twee keer in Valencia geweest en wist dat het een toffe stad is. Maar dit keer was het de groep die het echt geweldig maakte. We klikten gewoon, hadden onze eigen grappen en een soort eigen taal. We hebben echt gejankt van het lachen. Die vrijdag, toen we gingen fietsen en het opeens keihard begon te regenen. Echt, iedereen zag er niet uit in die poncho’s, maar we moesten er zo om lachen. Het maakte ons allemaal niks uit joh. Die avond hebben we heel lekker gegeten en zijn we nog op stap geweest. Zaterdag waren we nog een beetje moe van de avond ervoor, maar toen gingen we met een catamaran varen. Je had ons moeten zien: eerst nog een beetje stil, maar na een paar cocktails stonden we heel anders op die boot. Zondag was dan weer zo’n dag met een onverwachte twist: ons vliegtuig had een paar uur vertraging. Dus wat doe je dan? Wij vonden een rooftopbar om de tijd te doden met een ‘klein’ drankje. En voordat we het wisten, hadden we met z’n allen de hele bar op z’n kop gezet. Zulke leuke herinneringen hebben met collega’s is denk ik heel uniek, dat hoor je niet vaak van anderen. Het was ook de eerste keer dat ik met collega’s op vakantie ging, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Maar serieus… als ik het over kon doen, zou ik zonder twijfel weer ‘ja’ zeggen.

Robbin (Over Lissabon): De reis naar Lissabon was super goed geregeld. Vanaf het vertrekken naar het vliegveld tot aan de terugkomst op kantoor was alles tot in de puntjes verzorgd. De dagen zaten vol met activiteiten om aan teambuilding te werken en de stad te ontdekken. De clubavond in een van de mooiste clubs van Lissabon, de tour door Lissabon in een tuktuk en de zeiltocht zijn een aantal van mijn hoogtepunten. In een andere setting in combinatie met de activiteiten die we hebben gedaan, leer je je collega’s nog beter kennen. Het was mijn eerste reis met AXS Logistiek, maar je merkte direct dat er een nog hechtere samenwerking als resultaat van de reis was neergezet.

Vera (over Malaga): Afgelopen oktober zijn we met het team van Breda naar Malaga geweest en wat was dit een leuk weekend! Naast dat het ontzettend lekker weer was, zat de sfeer er bij iedereen het hele weekend goed in. We hebben heerlijk gegeten en gedronken, elkaar uitgedaagd met een leuke challenge, maar ook goede gesprekken met elkaar gehad. Natuurlijk hebben we ook een klein kijkje genomen in het stapleven van Malaga. De goede gesprekken met elkaar zijn dan ook één van de hoogtepunten. Tijdens de eerste avond uiteten deden we een kaartspel waarin diepe vragen naar voren kwamen. Hieruit kwamen persoonlijke gesprekken aan bod die je normaal niet zo snel hebt met collega’s. Echter zou ik heel het weekend als één hoogtepunt omschrijven. Naast de gezelligheid leer je je collega’s echt kennen wat je ook terugziet op de werkvloer.