Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens, ook op werkgebied vinden Nederlanders genoeg zaken om 2021 beter aan te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank en Intermediair. Het meest wil men investeren in sociaal contact, daarnaast is meer aandacht besteden aan familie het meest genoemd met 37 procent. Meer aandacht voor vrienden wordt door 26 procent van de ondervraagden genoemd.

Het tweede meest genoemde voornemen met 32 procent is het verminderen van stress. Werknemers vinden het daarnaast ook erg belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en een persoonlijke groei door te maken. Ook is 18 procent van plan een training of cursus te doen. De meest genoemde reden daarvoor is om in ontwikkeling te blijven. Het bijleren om de positie op de arbeidsmarkt te versterken is de grootste motiverende factor hiervoor.

Werkend Nederland wil ook graag gaan voor een gezondere levensstijl op kantoor. We horen vaak dat mensen in het nieuwe jaar op zoek gaan naar een betere balans tussen werk en privé. Zeker met het thuiswerken tegenwoordig is het helemaal niet gek dat die lijn vervaagt. Ook een erg mooi voornemen dus.

Er zijn uiteraard ook werknemers die erg concrete doelen stellen zoals het krijgen van een hogere functie of meer verantwoordelijkheid krijgen op de werkvloer. Om soortgelijke werkdoelen te bereiken is het opdoen van meer vakkennis een goed begin. Dit kun je bereiken door een cursus of opleiding te volgen. Veel bedrijven bieden goede mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, je kunt hiernaar informeren bij je werkgever.

Het is mooi om te zien dat werknemers steeds meer waarde hechten aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij vinden dit ook heel belangrijk en wij bij AXS Logistiek bieden dan ook cursussen en trainingen aan voor de kandidaten die via ons werken. Dus een baan die bij je past en jezelf ook nog verder kunnen ontwikkelen met een passende cursus of opleiding.
Is jouw goede voornemen voor dit jaar nou het vinden van een nieuwe mooie baan? Wij van AXS Logistiek helpen jou graag verder, wij hebben op dit moment heel veel leuke nieuwe functies openstaan!