Een productieve werkdag is fijn, maar niet altijd een garantie. Sommige werkdagen lijken niet lang genoeg te duren en op andere dagen weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Het liefste maken we van elke werkdag een productieve en daarom heeft AXS Logistiek wat tips voor je op een rijtje gezet om jouw productiviteit een boost te geven.

Hulp van timemanagement

Door aandacht te besteden aan timemanagement, kan jij jouw werkdag voortaan productief indelen. Timemanagement heeft alles te maken met dingen gedaan krijgen. Wat is je doel voor de dag en welke activiteiten ga je ondernemen om daar te komen? Om je tijd goed in te vullen, zal je eerst moeten weten hoe je nú je tijd gebruikt. Dit kan je het beste doen door een week lang, van kwartier tot kwartier, op te schrijven wat je aan het doen bent. Zo krijg je inzicht in hoe lang je eigenlijk met je taken bezig bent en hoe je efficiënter met je tijd om kan gaan. Houd bij timemanagement onder andere ook rekening met ongeplande activiteiten of storingen van bijvoorbeeld collega’s. Op deze manier kan timemanagement je helpen om een productievere werkdag tegemoet te gaan.

Maak gebruik van je pauze(s)

Als je een drukke planning hebt, dan kan een pauze er nog wel eens bij inschieten. Dit draagt echter niet bij aan een productieve werkdag. Pauzes worden niet voor niets ingedeeld door je werkgever, maak er dus ook goed gebruik van. Ga een stukje wandelen of klets even bij met je collega en start na je pauze weer met verse productiviteit. Wij hebben dan ook een extra tip voor je als je thuiswerkt, werk in blokken! Thuiswerken kan je concentratie al heel snel de das omdoen. Werk dus automatisch in blokken zodat je het voor jezelf iets gemakkelijker maakt. Vaak werk je maximaal 2 uur geconcentreerd en neemt dit daarna beetje bij beetje af. Werk dus in blokken van 2 uur. Neem daarna telkens even een korte pauze, drink een bak koffie, eet een appel en ga daarna weer aan de slag. Neem voldoende pauzes om door de dag heen productiever te blijven.

Genoeg energie

Het zal je niet verbazen dat een productieve werkdag gepaard gaat met genoeg slaap. Je concentratie en focus verminderen met 30% als je vermoeid bent, dat is zonde! Je krijgt dus veel meer gedaan als je op tijd je bed in duikt.

Een fijne werkplek

De laatste voorwaarde voor een productieve dag is een fijne werkplek. Iedereen deelt zijn werkplek natuurlijk weer anders in, maar een rustige omgeving staat toch echt wel gelijk aan een rustig hoofd. Vooral voor de thuiswerkers is het belangrijk om een fijne werkplek voor jezelf te creëren. Werken tussen de dagelijkse rommel of met vieze vaat om je heen werkt natuurlijk niet altijd even goed, daarom is het fijn om een eigen plek in huis te creëren waar jij geconcentreerd kan werken. Bijvoorbeeld in een werkkamer of in alle rust aan het bureau op de slaapkamer. Een fijne werkplek is het halve werk!