De bedrijfscultuur van een organisatie kan aanzienlijk bijdragen aan jouw tevredenheid, groei en succes op de lange termijn. Toch wordt de bedrijfscultuur vaak over het hoofd gezien bij het vinden van een nieuwe baan. Wat als de bedrijfscultuur bij je huidige werk niet goed bij je past? Hoe achterhaal je of een bepaalde bedrijfscultuur bij je past? Marente geeft je drie tips!

Weet wat voor jou belangrijk is.
De waarden en missie van een bedrijf vormen de kern van de bedrijfscultuur. Welke zaken binnen een bedrijfscultuur vind je belangrijk? Flexibiliteit? De leiderschapsstijl? Of misschien de verhouding tussen teamwork en zelfstandig werken? Daarbij, deel jij de missie en visie van het bedrijf waar je werkt, of wil gaan werken? Maak voor jezelf een lijstje! Op deze manier kan je makkelijk kijken of jouw voorkeuren terugkomen in je huidige – of nieuwe baan.

Vraag tijdens het sollicitatiegesprek.
Het sollicitatiegesprek is niet alleen een kans voor het bedrijf om jou te leren kennen, maar ook jou kans om het bedrijf beter te leren kennen. Natuurlijk bereid je je voor, maar sommige dingen kan je voor het gesprek niet weten. Stel vragen over de werkomgeving, teamdynamiek of bijvoorbeeld de flexibiliteit. Hoe meer je te weten komt over de bedrijfscultuur, hoe beter!

Bekijk reviews en spreek werknemers.
Wil je meer info? Kijk online naar reviews van werknemers. Er zijn verschillende platforms waar dit mogelijk is, denk aan Indeed, LinkedIn of Glassdoor. Reviews van werknemers kunnen een duidelijke impressie geven van de werkomgeving. Schroom ook niet om werknemers te spreken als dat mogelijk is, stel vragen!

Hulp nodig bij het vinden van jouw ideale werkomgeving? We helpen je graag!
Neem contact op!
076-3036700 (Breda)
010-2054575 (Rotterdam)
077-2084545 (Venlo)