Na het afstuderen behoefte hebben om een ander kant op te gaan? Dat is helemaal niet gek. Roy, een collega van AXS Logistiek Rotterdam, is hier drie jaar geleden binnengekomen als stagiair. Na het afronden van zijn stage is hij gebleven in een bijbaan. Toen hij klaar was met school, wilde hij toch eens kijken hoe het bij een ander bedrijf was. Dit heeft hij gedaan en hij vertelt in deze blog hoe hij dit heeft ervaren.

Kun jij eerst een stukje vertellen over je loopbaan bij AXS Logistiek?

Zeker, ik ben hier drie jaar geleden binnengekomen als stagiair. Na een half jaar zat de stage erop, maar had ik naast school nog wel tijd voor een bijbaan. Ik kreeg de kans om naast school bij AXS Logistiek te blijven werken als bijbaner. Het was heel fijn dat ik dat zo kon combineren, ik had het namelijk erg naar mijn zin hier. Voor school moest ik in mijn laatste jaar ook een afstudeerstage doen, deze heb ik ook bij AXS Logistiek gedaan. Toen ik afgestudeerd was ben ik bij een logistiek bedrijf gaan werken. Ik merkte al snel dat ik mijn plek daar niet kon vinden, dus ben ik teruggegaan naar AXS Logistiek.

Wat gebeurde er nadat je was afgestudeerd?

Tijdens mijn stage en bijbaan bij AXS Logistiek kreeg ik steeds meer interesse om te werken in de logistieke sector. Ik had al twee jaar lang veel contact met mensen in de logistiek en hoorde veel positieve verhalen. Na mijn afstuderen kreeg ik de mogelijkheid om bij AXS Logistiek te blijven als fulltime baan, maar ik was toch ook wel heel benieuwd naar de logistieke sector. Daar heb ik dus voor gekozen, een maand later ging ik aan de slag bij een logistiek bedrijf.

Hoe heb je de overstap van AXS Logistiek naar een baan in de logistiek ervaren?

Hier op kantoor bij AXS Logistiek zie je veel auto’s over de Meent en Coolsingel scheuren, maar in de logistiek draait het om vrachtwagens. De mensen die je daar ontmoet zijn net anders en er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Als je met weinig kennis begint en niet goed wordt begeleid, wordt het moeilijk. Daarom heb ik er uiteindelijk voor gekozen om, helaas na korte tijd, weer weg te gaan omdat ik niet het idee had dat ik me hier verder in kon ontwikkelen.

Je bent hierna weer bij AXS Logistiek terechtgekomen, hoe ging dit?

Ik heb sowieso altijd contact gehouden met collega’s van AXS Logistiek. Op een dag vroeg Lonneke me hoe het met me ging, toen heb ik verteld dat het niet goed ging. Zo is het balletje op kantoor gaan rollen denk ik. Op het moment dat het duidelijk was dat ik op zoek ging naar een nieuwe baan, heb ik diverse gesprekken gehad in diverse branches. Rekening houdend met het feit dat ik een KNVP-opleiding zou doen op maandagochtend, was flexibiliteit vanuit de werkgever wel belangrijk voor mij. Dat kreeg ik bij AXS Logistiek! Samen met het feit dat ik gewoon wist wat ik hier had en wat de mogelijkheden waren, heb ik de knoop doorgehakt.

Zie je een verschil in hoe nieuwe medewerkers hier worden opgevangen?

Bij AXS Logistiek hechten we veel waarde aan het inwerkproces. Ik maak zelf inwerktrajecten voor nieuwe collega’s en zorg ervoor dat er altijd iemand beschikbaar is om hen te begeleiden. Ik denk dat het wel meehelpt dat ik nu ook weet hoe het bij andere bedrijven kan zijn en hoe het dan voelt om aan de andere kant te staan. Daarom vind ik het heel belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden, een goede voorbereiding is tenslotte de key to succes.

Ben je tevreden met je keuze om terug te keren?

Ja, ik ben erg blij met mijn keuze! Ik haal nog steeds veel voldoening uit het helpen van werkzoekenden aan een nieuwe baan. Ook maakt het accountmanagement het werk ook erg leuk. Al met al ben ik op dit moment erg tevreden met waar ik nu ben.

Zit jij eraan te denken om eens te kijken hoe het bij een ander bedrijf is? Of heb jij überhaupt twijfels bij jouw huidige werkgever? Neem dan vooral contact op met Roy, hij kan je als geen ander helpen. Kom in contact met Roy door te bellen naar 010 205 45 75 (en te vragen naar Roy) of een mailtje te sturen naar roy@axslogistiek.nl.