Jordy loopt sinds september stage bij het team in Rotterdam. Een stage doe je omdat het natuurlijk gewoon bij je opleiding hoort, maar ook omdat je jezelf kunt oriënteren en ontwikkelen. We vroegen Jordy om wat meer over zijn stage-ervaring te vertellen en wat dit voor hem betekent.
 
Heb jij eerdere bijbanen/stages gedaan?
Ja! In het eerste jaar van mijn studie heb ik vier weken stagegelopen bij FC Dordrecht. Ik liep hier stage bij de commerciële afdeling, omdat dit goed paste bij mijn opleiding en ik wilde erg graag in de voetbalwereld aan de slag. Daarnaast ben ik al een aantal jaar werkzaam in de supermarkt en ben ik sinds vorig jaar hoofdtrainer van vv Drechtstreek Jo14.2.
 
Heb jij jezelf toen kunnen ontwikkelen? Zo ja, op wat voor manier?
In mijn stageperiode bij FC Dordrecht heb ik mezelf zeker kunnen ontwikkelen. In eerste instantie heb ik best wat ervaring op mogen doen in het werkveld. Ik was dagelijks in gesprek met mensen intern, maar ik kwam ook veel in contact met verschillende bedrijven. Ik vond het altijd best spannend om bedrijven koud te mailen of te bellen. Gelukkig heb ik mezelf tijdens deze periode heel erg kunnen ontwikkelen. Niet alleen op werkgebied, maar ook als persoon is deze stageperiode erg goed geweest voor mijn ontwikkeling. Ik heb bijvoorbeeld voor een project van FC Dordrecht een wedstrijd gespeeld tegen gevangenen en heb daarnaast ook mijn netwerk enorm kunnen verbreden door verschillende uitjes met de business club. Als voetbaltrainer zie ik mezelf met de week een betere trainer worden. Ik merk dat ik steeds beter met die jongens op kan schieten, ik zie ook dat ik stappen maar in mijn manier van benaderen en communiceren.
 
Wat betekent ontwikkeling voor jou?
Ontwikkeling betekent voor mij steeds beter willen worden in hetgeen wat je doet. Daarnaast vind ik het mooi om mezelf te ontwikkelen op dingen waar ik mezelf niet prettig bij voel of iets wat ik eigenlijk een beetje spannend vind om te doen. Ik merk namelijk dat ik de afgelopen 2 jaar als persoon enorm veranderd ben, dit komt doordat ik me heb kunnen ontwikkelen op de gebieden waar ik eerst moeite mee had.
 
In hoeverre is het belangrijk voor jou om jezelf ergens te kunnen ontwikkelen? En waarom…
Ik vind het heel erg belangrijk om mezelf te kunnen ontwikkelen. Ik merk namelijk dat ik als persoon op een positieve manier verander, maar ook dat ik er een boost van krijg. Zo had ik vroeger heel veel moeite met presenteren voor de klas of spreken tegen een grote groep mensen. Doordat ik de afgelopen jaren zowel op school als op het veld steeds meer verantwoordelijkheid heb gekregen en steeds meer moest presenteren, heb ik mezelf hierin enorm ontwikkeld. Doordat ik de afgelopen twee jaar steeds meer met mensen in gesprek ben geraakt, merk ik aan mezelf dat ik een hele sociale jongen geworden ben en steeds meer de behoefte heb om met mensen in contact te zijn.
 
Vind je dat je in je stage hier de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen?
Zeker! Deze stageplek is denk ik de perfecte plek om mezelf te ontwikkelen op de vlakken waarvan ik denk dat ik dat nodig heb. Ik ben vorig jaar tijdens het vak ‘Sales’ erachter gekomen dat ik het heel leuk vind om met mensen of bedrijven in contact te staan. Hierbij wil ik iemand kunnen helpen of samen tot iets moois komen. Bij AXS Logistiek krijg ik enorm veel ruimte om mezelf hierin te ontwikkelen; ik ben dagelijks in contact met mensen die op zoek zijn naar een baan, maar ook met collega’s is er veel contact. Wekelijks worden er trainingen verzorgd om beter te worden in (telefoon)gesprekken en klantcontact. Daarnaast merk ik dat er, ondanks dat ik stagiair ben, veel aandacht aan mij wordt besteed en iedereen mij iets wil bijleren. Zo heb ik dagelijks gesprekken met mijn stagebegeleider over de werkzaamheden, maar ook over het onderzoek waar ik vanuit school mee bezig ben. Daarnaast is het voor mij ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen op marketinggebied; de collega’s van marketing staan altijd klaar om me te helpen en mij het nodige bij te leren. Kortom, AXS Logistiek is voor mij echt een hele goede plek om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben terecht gekomen in een super jong en hecht team, waardoor ik me vanaf dag één thuis heb kunnen voelen!