Deze week spraken we Hidde, Manager in Rotterdam en Sander, Manager in Breda! Samen blikken ze terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar en kijken ze vooruit naar wat het komende jaar in petto heeft! Benieuwd? Lees dan snel het interview!
 
Hoe hebben jullie afgelopen jaar ervaren?
Hidde: We hebben een bijzonder jaar achter de rug. De arbeidsmarkt is op hol geslagen, gelukkig is er op dit moment een gezondere balans. Ook zijn we heel erg blij dat we in een jaar al een stuk meer kwaliteit kunnen leveren dan afgelopen jaar. Onderbezetting van het personeel was ook een groot punt, maar daar hebben we al een stuk minder last van gelukkig. Dus daar zijn we allemaal heel erg blij mee!
 
Sander: Zoals alle andere jaren was het dit jaar weer een jaar met veel uitdagingen, hobbels en veel succesmomenten en dat maakt het natuurlijk wel weer heel erg leuk. Op personeelsvlak is onderbezetting wel lastig geweest of vacatures van klanten die niet ingevuld kunnen worden, maar aan de andere kant is het team uiteindelijk ontzettend gegroeid!
 
Hoe was de samenwerking?
Hidde: De samenwerking is altijd goed geweest maar we konden er veel meer uit halen. We zijn/waren natuurlijk allebei druk met onze eigen locatie. Een paar maanden geleden hebben we een meeting gehad en daar hebben we het goed besproken. We kunnen er veel meer uit halen als we hechter gaan samenwerken en dat gaat helemaal goed komen.
 
Sander: De samenwerking heeft ook hobbels gekend, want het is lastig als je twee verschillende vestigingen hebt die beide verantwoordelijk zijn voor eigen inkomsten. Aan de andere kant denk ik dat we daar het afgelopen jaar ook wel goede stappen in hebben gemaakt, beide partijen worden dan beter van en zo kunnen we nog beter samenwerken.
 
Wat waren jullie hoogtepunten?
Hidde: Ik ben super trots op de goede ontwikkelingen van het team. De bezetting qua personeel is nu stukken beter. Het is natuurlijk ook super fijn als je merkt dat het werkplezier bij iedereen goed zit en dat het team het onderling ook allemaal naar zijn zin heeft. Verder hebben we natuurlijk ook grote stappen gemaakt met de ontwikkeling van het bedrijf zelf.
 
Sander: Het grootste hoogtepunt was vooral het personeel, want dat is wel waar je het meeste trots op bent. Veel medewerkers waar ik echt trots op ben en weet te behouden ondanks de schaarse arbeidsmarkt. Dit jaar hadden we ook veel medewerkers die doorgroeiden binnen de organisatie en dat is natuurlijk heel erg leuk! Het is ook mooi om te zien hoe elke afdeling zich elk jaar weer professionaliseert. De nieuwe vestiging in Venlo die dit jaar van start is gegaan met een mooie locatie is natuurlijk ook een mooi hoogtepunt.
 
Wat verwachten jullie van 2024?
Hidde: Nog meer groei, vooral bij de mensen intern, we hebben een vrij jonge groep zitten waar nog veel meer uit te halen valt. Ook een beetje geografische groei bij de klanten, dat proberen we altijd een beetje uit te spreiden. Dat vind ik hele mooie doelen voor het komende jaar. Tot slot hoop ik op een vlekkeloze samenwerking met onze vrienden in Breda!
 
Sander: We hebben nu weer concrete doelen voor het volgende jaar. Op commercieel gebied is dat bijvoorbeeld om met de organisatie met 30% te laten groeien. Verder zijn plannen om medewerkers binnen de organisatie klaar te stomen om eigenlijk mijn stokje over te pakken in het bedrijf. We willen graag ook de andere labels en de locatie van Venlo verder uit de startblokken krijgen.