Een marketing stage bij AXS Logistiek

Een marketing stage bij AXS Logistiek

Op dit moment loopt Kris stage op de Marketingafdeling bij AXS Logistiek in Breda. Ze werkt actief mee op de afdeling, we vroegen haar naar haar ervaring tot nu toe tijdens haar stage!

Wat trok je aan in AXS Logistiek als stageplek en hoe past deze ervaring in je loopbaanontwikkeling?

Toen ik het bedrijf binnenkwam viel me meteen de goede sfeer op. Een jong team met laagdrempelige communicatie, maar daarnaast wel hard werken. AXS Logistiek is erg aan het groeien en staat daardoor echt open voor verandering. Daarnaast is het Marketingteam in Breda niet zo groot, dus de werkzaamheden zijn erg afwisselend. Voor mij waren dit twee belangrijke punten voor mijn stage, omdat ik op deze manier zoveel mogelijk kan leren in een korte tijd.

Nu je bent begonnen op de Marketingafdeling, kun je wat meer vertellen over de taken en projecten waaraan je werkt?

Als stagiaire ben ik bezig met veel verschillende dingen, wat ik super leukvind. Ik ben bezig met het maken van content voor verschillende labels, ik schrijf blogs en doe dit beide ook nog eens voor verschillende platformen. Daarnaast ben ik betrokken bij het fotograferen, dat zijn vaak foto’s van collega’s voor content van het bedrijf, maar ook voor hun persoonlijke profielen. Tot slot ben ik bezig met het volgen van de nieuwe trends en ontwikkelen. Naast mijn stage werk ik natuurlijk ook aan mijn opdracht vanuit school.

Hoe heeft het inwerktraject voor Marketing je voorbereid op je huidige stage? Zijn er specifieke marketingvaardigheden die je hebt opgedaan tijdens dat traject?

Tijdens het inwerktraject lag de focus vooral op het uitleggen van de verschillende programma’s die er worden gebruikt. Je leert het vooral het snelste als je er zelf mee bezig bent.  Persoonlijk heb ik al best veel vooruitgang gemaakt met Photoshop, dat komt ook omdat ik het heel leuk vind om daarmee te werken. Iedere dag leer ik nieuwe dingen over de verschillende Adobe programma’s, dus daar is ook zeker vooruitgang te zien!

Wat zijn enkele van de uitdagingen waarmee je tot nu toe bent geconfronteerd tijdens je stage op de marketingafdeling en hoe ben je daarmee omgegaan?

Ergens waar ik tegenaan ben gelopen, is dat een goed idee alleen tot zijn recht komt als je het goed uitwerkt. Iedereen kan wel heel veel leuke ideeën bedenken, maar het is pas echt bruikbaar als ze er meteen mee aan de slag kunnen gaan.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit op de marketingafdeling van AXS Logistiek?

Mijn werkdag op de marketingafdeling begint meestal om 9:00. Na het opstarten neem ik een kijkje in de contentkalender om te zien wat er voor die dag op de planning staat. Dan maak ik mijn to-do lijstje voor die dag. Om 9:30 hebben we een ‘dagstart’ met het marketingteam van Breda & Rotterdam. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn werkzaamheden. Om 13:00 is het tijd voor een pauze en dan zitten we met collega’s gezellig samen te lunchen. Na de pauze ga ik verder met mijn takenlijst en rond 18:00 uur sluit ik mijn stagedag af.

Welke specifieke doelen of prestaties hoop je te bereiken tijdens je stageperiode op de marketingafdeling?

Tijdens mijn stage hoop ik vooral om mijn vaardigheden met Adobe programma’s te verbeteren. Daarnaast wil ik mijn eigen schoolopdracht succesvol af te ronden. Natuurlijk hoop ik dat AXS Logistiek echt waardevolle inzichten uit mijn opdracht kan halen, die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Heb je tips voor andere studenten die overwegen om een stage te lopen bij AXS Logistiek? 

Zeker! De stage biedt een brede ervaring in zowel recruitment, als marketing, als office, als HR, waardoor je (nieuwe) vaardigheden kunt ontwikkelen. Het is belangrijk om proactief te zijn en vragen te stellen om het maximale uit je stage te halen. Je moet ook niet bang zijn om met nieuwe ideeën te komen en feedback te geven, want binnen de organisatie worden we alleen maar vrolijk als je dit doet. Tot slot maakt de sfeer binnen AXS Logistiek het ook heel erg leuk, draag daar vooral aan bij!

Tips:

– Neem zelf het initiatief als je ergens meer informatie wilt weten of misschien ook andere taken wilt gaan doen;

– Tijdens het inwerktraject krijg je veel informatie. Dit kun je niet allemaal in een keer onthouden, dus schrijf veel op en verwerk je aantekeningen zodat je het makkelijk terug kunt vinden;

– Leer van de feedback die je collega’s je geven, ze proberen alleen maar te helpen zodat jij je taken sneller én beter gaat doen;

– Wees verantwoordelijk over je eigen taken. Als je het niet gaat redden om alles af te krijgen is het belangrijk dat je dit communiceert met je collega’s.

Ben jij nog op zoek naar een leuke stageplek in Marketing, HR, Office of Sales? Neem contact met ons op!

076-3036700 (Breda)

010-2054575 (Rotterdam)

077-2084545 (Venlo)