Harm over werken bij team Rotterdam

Harm werkt inmiddels al bijna 5 jaar bij AXS Logistiek en gaat nog steeds met heel veel plezier naar kantoor. Wat maakt het hier voor hem zo leuk? Dat hebben we aan hem gevraagd!

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben hier terecht gekomen via Matthijs van Leeuwen. Matthijs is een vriend van me, en ik volgde het bedrijf waar hij werkte, omdat ik dat leuk vond. Matthijs werkte destijds op de marketingafdeling van AXS Logistiek/HYP. En toen plaatsten ze een bericht dat ze mensen zochten. Toen dacht ik: ‘Joh, laat ik eens langsgaan.’ En toen kwam ik nog een keer langs, en nog een keer langs, en nu kom ik hier al 4 en een half jaar, elke dag.

Wat kun je je daar nog van herinneren?

Ik dacht in eerste instantie dat ik beter bij HYP zou passen omdat ik sales kan, en van logistiek geen verstand had en dat ook niet zo leuk vond klinken. Toch ben ik na een aantal gesprekken bij logistiek gestart. Daar heb ik tot op de dag van vandaag totaal geen spijt van, want ik vind de logistiek echt geweldig. Ik vind het echt super interessant. Als je me vijf jaar geleden had verteld dat ik met logistieke mensen zou gaan werken, had ik je voor gek verklaard denk ik.

Wat vind je het leukste aan deze baan?

Het leukste aan deze baan vind ik, naast de sfeer, want die kan ik wel blijven benoemen, de diversiteit. Elke dag is anders, ik spreek super veel mensen, ik ga op bezoek bij klanten. Ik zeg altijd maar zo, ik vind het heel erg als je robotwerk doet, dus dat je bijvoorbeeld elke dag naar je scherm zit te staren. Dat is hier niet zo. Soms ben je 4 uur op kantoor en ben je in de middag bij een klant, soms gebeuren er 70 dingen tegelijk, de andere keer werk je ’s ochtends op kantoor en ’s middags thuis. Het is gewoon echt altijd anders.

Zijn er dingen die je minder leuk vindt?

Het eerste wat me te binnen schiet, zijn de teleurstellingen. Het kan zijn dat je maandag op kantoor komt en dat er veel sollicitatiegesprekken plaatsvinden, dus dat je veel kandidaten aan een baan gaat helpen die week. Maar dan kan het die vrijdag zomaar zijn dat ze de baan niet hebben gekregen en misschien is er zelfs iemand die wij aan een baan hebben geholpen gestopt. Dat is niet waar je het werk voor doet. Wij stoppen er veel tijd en moeite in, dus dan is het jammer als iets niet lukt. Maar dat is wel het ding met dit werk, het ligt niet altijd allemaal in jouw hand. Het is bij wijze van spreken geen bloempot die past bij een plant. Het is een mens die moet passen binnen een organisatie. Dat maakt het ook wel weer uitdagend.

Maar dat kan dus ook de goede kant opvallen?

Ja, het fijne aan de logistiek is dat het allemaal heel snel kan gaan. Je kunt vandaag een vacature krijgen bij een klant, gelijk een goede kandidaat in gedachten hebben, hem of haar voorstellen, de kandidaat gaat morgen op gesprek en kan na het weekend starten. Dat is natuurlijk voor beide partijen heel prettig.

Hoe zie jij je toekomst hier voor je?

Mijn toekomst binnen AXS Logistiek zie ik rooskleurig in. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik hier nog wel jaren zit. Ik kan me geen reden bedenken waarom ik ergens anders zou gaan werken. Ik heb een mooi plan voor de toekomst liggen. De plek waar we zitten is top, de mensen waarmee we werken zijn super leuk, de soort mensen die we aannemen kan ik goed mee opschieten en samenwerken. Letterlijk het enige wat ik me kan bedenken zijn de files, die zijn wel heel irritant. Verder heb ik niks te klagen, ik ben nog lang niet weg!