Bij AXS Logistiek leggen we de focus op persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Lisanne, een van onze collega’s in Breda, mag deze week de overstap maken van Recruitment naar HR, iets waar ze erg hard haar best voor heeft gedaan! We vroegen Lisanne naar haar ervaring:

Vertel eens, wie ben je?
Ik ben Lisanne, ik ben 21 jaar en studeer momenteel International Business. Naast mijn studie werk ik bij AXS Logistiek Breda, momenteel nog als Recruiter. Komende week zal ik doorgroeien naar HR, als HR Assistent. In mijn vrije tijd vind ik actief bezig zijn erg leuk, ik ga graag naar de sportschool. Daarnaast houd ik van socialiseren, ik ga bijvoorbeeld graag op stap met mijn vriendengroep. Ik heb twee keer in het buitenland gewoond, voor zowel school als werk. Daarentegen heb ik nog lang niet alles van de wereld gezien!

Je bent hier begonnen als Recruiter, wat vond je daarvan?
Onwijs leuk! Ik kwam hier op de eerste dag aan en leerde direct al super veel. Vooral de eerste twee weken van het inwerktraject zaten bomvol nieuwe kennis, ik heb toen erg veel geleerd over het verbinden van mensen aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast staat persoonlijke groei heel hoog in het vaandel bij AXS Logistiek, dat is voor mij erg belangrijk. Ik vond Recruitment leuker dan verwacht, je spreekt zoveel verschillende mensen met allemaal een ander verhaal. Ieder mens heeft net een andere manier van communiceren en benaderen, door veel verschillende mensen te spreken verbeter je automatisch je communicatie skills! Daarnaast is het Recruitmentteam echt heel leuk, we zijn allemaal jonge mensen met ambitie en helpen elkaar waar nodig. De trainingen die ik bij Recruitment heb doorlopen zijn een goede eerste stap richting HR, de communicatietrainingen kan ik bijvoorbeeld al direct toepassen.

Je gaat doorgroeien naar HR, zin in? Wat verwacht je?
Ik heb er heel erg veel zin in. Ik verwacht in mijn eerste periode opnieuw erg veel nieuws te leren, net zoals bij Recruitment. Ik hoop mensen enthousiast te kunnen maken voor een baan binnen ons team, ik zal namelijk ook de interne werving in mijn takenpakket krijgen. Daarnaast verwacht ik een betere blik te krijgen op mijn eigen toekomst binnen het HR veld. Wat vind ik echt leuk, wat zie ik mezelf voor een langere periode doen, wat zijn de doorgroeimogelijkheden, etc. Ik vind het fijn dat ik nu al de overstap heb mogen maken naar HR, dit is namelijk eerder dan gepland. Het originele plan was een overstap in januari, dus dit is een leuke uitdaging waar ik zeker weten klaar voor ben. Ik kijk ook uit naar het samenwerken met de andere collega’s van het HR team, laten we er samen een succes van maken!

Wat denk je dat de grootste verschillen zullen zijn?
Ik kan er wel een paar opnoemen! Ik denk dat HR iets meer administratief gaat worden, ik denk dat HR een iets breder takenpakket heeft. Op HR ben je ook meer bezig met de collega’s, zoals het voeren van gesprekken en het dieper ingaan op onderwerpen. Je komt meer te weten over de persoon, je communiceert toch op een ander level. Ik wil daarin een boei zijn voor mijn collega’s, ze kunnen altijd bij me terecht! Qua verschillen extern denk ik meteen aan het feit dat ik kandidaten mag enthousiasmeren voor onze organisatie, in plaats van externe bedrijven. Voor interne werving ligt dat proces ook net wat anders.