Van Stagiair naar Accountmanager

Mike begon zijn carrière bij AXS Logistiek als Stagiair en is ondertussen doorgegroeid tot Accountmanager, een hele mooie ontwikkeling! Benieuwd naar zijn stage-avonturen, groei binnen het bedrijf en toekomstplannen? Lees het volledige interview nu!

Hoe heb jij je stageperiode ervaren? vertel?

Tijdens mijn stage als Recruiter was het erg druk, want je bent best veel aan het meewerken en dat wordt ook wel van je verwacht. Dit zorgde er wel voor dat ik snel de werkzaamheden onder de knie had. Ik werd al snel betrokken bij het Sales-gedeelte van het bedrijf. Zo kreeg ik de kans om mee te gaan op klantbezoeken, hierdoor begreep ik het klantenbestand van AXS Logistiek snel beter. Mijn ontwikkeling in mijn communicatievaardigheden werd daardoor een stuk beter, aangezien ik veel gesprekken voerde met mensen van verschillende functies. Wat betreft deadlines voor school, is het bedrijf heel erg flexibel, als ik krap zat met een deadline kon ik gemakkelijk een dag blokken voor school!

Wat maakte dat je na je stage wilde blijven werken?

Ik vond het team erg gezellig, vooral omdat ik er al een halfjaar stage liep en de mensen al redelijk goed kende. Bovendien werden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd. Wat werk betreft, zag ik genoeg doorgroeimogelijkheden om intern stappen te maken, maar ook binnen mijn persoonlijke ontwikkeling mooie stappen te maken.

Hoe is je rol veranderd sinds je begon als Stagiair?

Ik maakte al vrij snel de overstap naar de rol van Talent Specialist. In het begin moest ik wel even wennen, omdat je verschillende kandidaten moet vinden en op bedrijfsbezoeken gaat. Na ongeveer driekwart jaar promoveerde ik naar de functie van Accountmanager. Hierbij werd ik min of meer in het diepe gegooid, aangezien er geen specifiek inwerktraject was, maar daardoor leer je snel door het gewoon te doen.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste voordelen geweest van het blijven werken bij AXS Logistiek na je stage, zowel op professioneel – als persoonlijk vlak?

Het is prettig om al bekend te zijn met het team en de werkwijze. Bovendien is AXS Logistiek al bekend met jou en zijn ze op de hoogte van zowel je sterke – als zwakkere punten. Daarnaast wist ik dat het om een jong team ging, wat betekent dat er ruimte is voor verdere persoonlijke – en professionele ontwikkelingen in de komende jaren, dus ook als team.

Hoe zie je jouw toekomst hier bij AXS Logistiek? Heb je specifieke doelen die je wilt bereiken binnen het bedrijf op de lange termijn?

Momenteel ben ik Accountmanager, ik wil hier zeker verder in groeien en mijn vaardigheden verder ontwikkelen. Op het gebied van sales wil ik me met name richten op het verbeteren van mijn klantgesprekken en het binnenhalen van nieuwe klanten. Daarnaast wil ik ook graag een rol spelen in de begeleiding van bijvoorbeeld stagiaires of nieuwe medewerkers.

Ben jij nog op zoek naar een stage voor de stageperiode die van start gaat in september? Neem contact op of solliciteer direct via onze website.