Tijdens een sollicitatie heb je het over een hoop zaken, zo ook je takenpakket. Welke taken ga je uitvoeren? Welke verantwoordelijkheden krijg je? Natuurlijk super belangrijk om te weten, maar geeft dat wel meteen een duidelijk en correct beeld? Dat is soms lastig te bepalen, hiervoor zijn meeloopdagen erg handig. Bij AXS Logistiek gebruiken we ook meeloopdagen, Sam vertelt je er meer over!
 
Vertel eens, waarom een meeloopdag?
Eigenlijk zetten we de meeloopdag in als de sollicitant twijfelt of de baan bij hem of haar past, ook qua takenpakket. Het is dus eigenlijk voor beide partijen en vanuit beide partijen een soort controle moment op te kijken of we een match zijn. Die extra duidelijkheid maakt het makkelijker om uiteindelijk de knoop door te hakken.
 
Klinkt goed, wat zijn de voordelen?
Bij een meeloopdag krijg je eigenlijk alles mee. Hoe is de sfeer, hoe zien de taken eruit, hoe zijn je nieuwe collega’s, hoe zien andere functies eruit, ga zo maar door. Je hebt de kans om mee te kijken met collega’s, kennis te maken met iedereen op de werkvloer en je kan direct zien wat voor taken je zou gaan uitvoeren. Zo krijg je toch meer een idee wat je mogelijke nieuwe baan inhoudt. Op deze manier kan je een verwachting scheppen en weet je beter wat je te wachten staat.
 
Na een meeloopdag, wat gebeurt er dan?
We houden altijd contact en laten het een paar dagen bezinken. Na een aantal dagen bekijken we hoe beide partijen in de wedstrijd staan. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de sollicitant het niet ziet zitten, op dat moment zijn we eerlijk naar elkaar. Meestal geven beide partijen goed nieuws, dus dat is top!
 
Zou je andere bedrijven een meeloopdag aanbevelen?
Zeker weten! In principe heb je niks te verliezen. Je voorkomt dat mensen na een aantal dagen stoppen omdat de werkzaamheden of de organisatie toch niet helemaal overeenkomen met de verwachtingen. Je zorgt er ook voor dat de mogelijke nieuwe collega duidelijk weet wat hij of zij kan verwachten, daarbij is het is voor sollicitanten vaak ook nog eens leuk om te kijken hoe het er binnen de organisatie aan toe gaat.