Jo-Ann: “de logistiek heeft meer te bieden dan ik eerst dacht”

Jo-Ann werkt momenteel als administratief medewerkster en heeft daarvoor zes jaar ervaring opgedaan in een andere logistieke functie. “Ik voel me hier helemaal op mijn plek”. Vertelt Jo-Ann over haar huidige baan in de logistiek. Kort na ons eerste contact mocht ze op gesprek bij haar huidige werkgever, waar ze na één gesprek al werd aangenomen. Met haar vrolijke persoonlijkheid en liefde voor hard werken, wist ze direct indruk te maken op ons en in de logistiek. Hier deelt ze haar ervaring in de logistiek!

Waarom logistiek zo leuk?
Eigenlijk ben ik toevallig in de logistiek beland. Ik vind administratief werk gewoon leuk, dat deed ik al via het uitzendbureau. Maar de administratie in de logistiek is erg interessant, vooral omdat de sector zo veelzijdig is. Geen dag is hetzelfde, en dat houdt het spannend.

Zie je duidelijke verschillen tussen de logistieke sector en andere sectoren, zoals de zorg of het uitzendbureau?
Administratie blijft overal grotendeels hetzelfde, en dat ligt me goed. Werken in de zorg bleek niets voor mij, daarom ben ik uiteindelijk in de logistiek terechtgekomen. En hier voel ik me helemaal op mijn plek.

Hoe vind je de sfeer in de logistiek?
In mijn huidige baan werk ik als administratief medewerkster en ik heb het erg naar mijn zin. Onlangs kreeg ik een nieuw contract, wat echt geweldig is. De sfeer op kantoor is ook prettig. Iedereen kent elkaar goed, wat zorgt voor een fijne werkomgeving en goede samenwerking.

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen die je tegenkomt in de logistieke sector?
In mijn vorige functie had ik een klant waarmee ik af en toe botste omdat ze anders wilden werken dan wij gewend waren. In mijn huidige baan was het een uitdaging om voor het eerst de financiële administratie voor een klant te doen. Hiervoor heb ik een cursus gevolgd via Randstad, wat pittig was, maar ik heb er veel van geleerd.

Hoe los je deze problemen op?
Als ik tegen problemen aanloop, bespreek ik die met mijn leidinggevende. Samen vinden we altijd een oplossing. Soms betekent dit ook dat ik in het weekend werk om het beste resultaat voor de klant te leveren. Uiteindelijk draait het erom dat de klant tevreden is.

Wat zou je jonge vrouwen adviseren die overwegen om in de logistiek te werken?
Het werk in een loods vond ik zelf best zwaar, maar er zijn vrouwen die juist van fysiek werk houden. Ik geef de voorkeur aan kantoorwerk, en daar zijn er ook veel mogelijkheden voor. De logistiek is een dynamische sector met volop doorgroeimogelijkheden.

Welke adviezen heb je om succesvol te zijn in deze sector?
Bijscholing is belangrijk als je wilt groeien. Ik heb daar zelf minder gebruik van gemaakt omdat ik druk ben met mijn twee kinderen, maar er zijn zeker veel kansen om jezelf te ontwikkelen. De logistiek is breed en biedt veel mogelijkheden, dus je kunt verschillende opleidingen volgen en ontdekken wat het beste bij je past.

Zie je verschillen tussen mannen en vrouwen in de logistiek?
Het grootste verschil zie ik in het type werk. In mijn vorige functie deden de mannen vooral het heftruckwerk en waren zij verantwoordelijk voor veel zaken in het magazijn. In het warehouse zag ik vooral vrouwen.

De logistiek biedt veel kansen en doorgroeimogelijkheden voor iedereen. Of je nu net begint of verder wilt groeien, er is altijd ruimte voor ontwikkeling. Wil jij meer weten over de mogelijkheden binnen de logistiek? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op voor meer informatie!