Expediteur Nordics

Breda
HBO
Vaste baan
Breda
HBO
Extern opleidingsbudget
Auto van de zaak
Keuze tussen 32 - 40 uur per week

wie ben jij?

Voor deze gecombineerde functie is het van belang dat je een HBO diploma hebt.

Je bent een echte aanpakker, houdt van afwisseling en kunt prioriteiten stellen. Verder ben je initiatiefrijk en koppel je commerciële daadkracht aan goede dienstverlening. Je haalt voldoening uit zakelijke successen, zonder de persoonlijke benadering uit het oog te verliezen. Je kunt goed luisteren en je inleven in andere mensen. Je bent altijd bereid een stap meer te doen voor zowel opdrachtgevers als transporteurs om daarmee lange termijn relaties te onderhouden. Bovendien is het erg belangrijk dat je goed met diverse typen mensen om kunt gaan (van directieleden tot uitvoerend personeel).

Wat kan jij bieden:

·       Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

·       Commerciële voelsprieten om aan te voelen welke kansen er zijn in de transportmarkt;

·       Overtuigingskracht;

·       Een competitieve mindset, om elke afgegeven offerte om te zetten in een opdrachtl

·       Je voelt je prettig in een dynamische en hectische omgeving, niks is zo veranderlijk als transport 😉;

·       Je wilt in jezelf en je toekomst investeren.

·       Een ambitieus en energiek karakter;

·       Een ondernend karakter, om bij te dragen aan de groei van onze organisatie;

  • Het vermogen om in kansen te denken i.p.v. obstakels;
  • Geen 9-5 mentaliteit, want ook na 17.00u zal jij nog opdrachten kunnen winnen om daarmee dat stapje extra te doen t.o.v. andere vervoerders;
  • Uitstekende bereikbaarheid voor jou klanten;
  • Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel om de transporten voor jou klanten tot een goed einde te brengen.

wat ga je doen?

Als Expediteur Nordics / Commercieel Binnendienst Medewerker vervul je zowel commerciële als operationele werkzaamheden. Juist die combinatie maakt deze functie zo leuk! Als commerciële werkzaamheden ga je zelf actief op zoek naar nieuwe opdrachtgevers en regel jij zelf, door middel van telefonische acquisitie en veel mailen nieuwe opdrachten. Ook bouw je bestaande relaties verder uit. Je zal veel offertes / prijzen af geven, deze prijzen na bellen met als doel zo veel mogelijk offertes omzetten in opdrachten.

Als je vaker opdrachten uit voert voor dezelfde relaties, dan is het jou verantwoordelijkheid om een lange termijn relatie op te bouwen met deze klanten. Jij zal hen bezoeken en tijdens deze bezoeken ben je in staat om de wensen en verwachtingen van de klant in kaart te brengen en te vertalen naar een passende langdurige transport oplossingen. Hierop stem je de mogelijkheden van onze dienstverlening af en kom je tot een succesvol samenwerkingsverband.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het invullen van de binnengehaalde opdrachten. Hiervoor ga je actief op zoek naar transporteurs die deze opdrachten uitvoeren. Tijdens een of meerdere gesprekken breng je helder en duidelijk jou verwachtingen over en maak je hier concrete afspraken over. Jij monitort of deze afspraken nageleefd worden en handelt adequaat op het moment dat dit niet het geval is.

Bovendien ben je één van de eerste collega’s binnen onze ambitieuze organisatie. Hierdoor wordt er meer dan je verwacht dan alleen de commerciële werkzaamheden. Je kan bijdragen aan het verbeteren van processen binnen onze organisatie. Al jouw ideeën zullen wij serieus in overweging nemen en mochten wij het allemaal een goed idee vinden, dan kan jij zelf jouw ideeën tot uitvoering brengen. Hierdoor draag je bij aan de groei en het succes van onze organisatie. Hierdoor kan jij mee groeien met ons bedrijf, mee groeien naar verschillende posities denk hierbij aan leidinggevende posities en ook financieel mee groeien in de vorm van arbeidsvoorwaarden.

waar ga je werken?

Onze opdrachtgever is een Expediteur gespecialiseerd in het transport van het vaste land in Europa naar Ierland & de Nordics (Finland, Noorwegen en Zweden) en vice versa. Wij verzorgen Full Trailer Loads (FTL) en groupage (LTL). Klanten werken graag met ons samen vanwege onze uitstekende service, scherpe tarieven en hoge leverbetrouwbaarheid (99% in time score). Om deze redenen werken wij voor World Class logistiek dienstverleners om hen te ontzorgen in transporten van- en naar de Nordics en Ierland.

Als organisatie zijn wij een jonge club (actief sinds 2024), met veel ambities en meer dan 25 jaar ervaring in de logistiek en transport. Onze ambitie is om binnen 5 jaar door te groeien naar een organisatie met 15+ medewerkers en 10+ miljoen omzet. Binnen 10 jaar willen wij horen tot de top 3 transporteurs van- en naar de Nordics en Ierland. Dit willen wij bereiken door te bouwen aan een gezellig, professioneel team met veel kennis en expertise. Wij zoeken een gezonde balans binnen het team door enerzijds ervaren transport professionals aan te sluiten in combinatie met anderzijds het opleiden van jonge, intelligente, ambitieuze professionals. Wij geloven dat hard werken hand in hand kan gaan met gezelligheid. Wij investeren veel in onze mensen, door het aanbieden van on-the-job coaching, extra opleidingen, trainingen door ervaren Sales professionals, maar ook te investeren in werkplezier en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je kan hierbij denken aan een mooie bonusregeling, hybride werken, auto van de zaak, telefoon en laptop van de zaak.

Structuur

Onze opdrachtgever kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur. Beslissingen worden snel genomen en nieuwe ideeën zijn altijd welkom. We zijn innovatief en creatief! Onze medewerkers zijn jong, enthousiast, commercieel, gedreven, dynamisch én zeker ook humoristisch en gezellig! Want er moet natuurlijk ook af en toe flink gelachen kunnen worden!

Cultuur

  • Wij vinden het belangrijk dat je jezelf kunt zijn en trots bent op wie je bent en wat je doet in de organisatie.
  • Onze medewerkers zijn het gezicht van ons bedrijf en we investeren graag in hen d.m.v. trainingen en persoonlijke aandacht.
  • Wij zijn gewend om informeel en collegiaal met elkaar om te gaan zonder het resultaat van de werkzaamheden uit het oog te verliezen.
  • Wij zijn extraverte mensen die houden van humor. We zijn gemotiveerd om het beste uit onszelf te halen, in het belang van onze bedrijfsdoelstellingen en onze persoonlijke ambitie.
  • Werkend in een team van jonge mensen weten we dat er soms fouten gemaakt worden, die overigens nodig zijn om persoonlijk te kunnen groeien.
  • Er heerst een echte werkersmentaliteit waarbij iedereen bereid is om een stapje extra te doen.
  • Kortom, een informele, frisse, creatieve, jonge organisatie met een professionele uitstraling. Openheid en betrokkenheid zijn kenmerkend voor onze dienstverlening.

wat krijg je er voor terug?

Kort gezegd biedt onze opdrachtgever een ontwikkelingsproces. Of je nu starter op de arbeidsmarkt bent al werkervaring in de logistiek hebt, bij onze opdrachtgever leren wij je de commerciële kneepjes van het vak. Je werkt namelijk direct samen met jou leidinggevende en mentor, waardoor hij je direct kan coachen. Je leert omgaan met verschillende persoonlijkheden, reageren op adhoc situaties, relatiebeheer en nieuwe klanten over de streep trekken. Dit doe je op jouw eigen manier met het uiteindelijke doel: de klant ontzorgen in hun transportbehoeftes! Dát geeft voldoening!

Daarnaast bieden wij nog uitstekende arbeidsvoorwaarden:

  • Een bonusregeling van 10%;
  • Fan-tas-tische bedrijfsborrels;
  • 25 vakantiedagen;
  • Na de eerste arbeidsovereenkomst, wordt je beloond middels een auto van de zaak;
  • Laptop- & telefoon van de zaak;
  • Opleidings- & cursusmogelijkheden;
  • Mogelijkheid tot het kopen van extra vakantiedagen;
  • Na 5 jaar dienstverband, heb jij jouw kwaliteiten bewezen en willen wij jou de mogelijkheid te binnen om een business plan te presenteren om zelf ook ondernemer te worden;

Reageren?

Heb jij interesse? Reageer dan snel door je CV in Word + motivatiebrief te mailen naar sander.rook@axslogistiek.nl. Je kan ook solliciteren via whatsapp op 06-21320658. Of reageer via onderstaande knoppen!

contactpersoon

Sander Rook

AXS Logistiek - Breda